Aktivno Društvo likovnih stvaratelja

Ljetna izložba umjetnina i rukotvorina u Pazinu ima i humanitarni eko kutak

Torbe i ruksaci su unikatni, s mnoštvom veselih, šarenih motiva, slika i natpisa (naslikanih, izvezenih, našivanih, iskukičanih, ispisanih), a moguća je i personalizacija torbe ili ruksaka. Prihod od prodaje torbi i ruksaka namijenjen je jednom djetetu s potresom pogođenom područja Banovine

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Ljetna izložba Pazin

Ljetna izložba Pazin


Društvo likovnih stvaratelja Pazin i ove godine daje svoj mali doprinos ljetnoj ponudi grada svojom tradicionalnom ljetnom revijalnom izložbom na kojoj svoje umjetnine i rukotvorine izlažu članovi udruge.

Poseban dio izložbe obuhvaća humanitarni eko kutak u kojem su izložene platnene torbe i ruksaci nastali na radionicama u sklopu projekta "RukoTvornica" koji se provodi u partnerstvu s Dnevnim boravkom za starije osobe GDCK Pazin čiji su korisnici dali svoj doprinos "rikamivanjem" odnosno vezenjem raznih zanimljivih likova te umirovljenici iz pazinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske. Projekt se provodi uz financijsku podršku Grada Pazina.

Torbe i ruksaci su unikatni, s mnoštvom veselih, šarenih motiva, slika i natpisa (naslikanih, izvezenih, našivanih, iskukičanih, ispisanih), a moguća je i personalizacija torbe ili ruksaka. Prihod od prodaje torbi i ruksaka namijenjen je jednom djetetu s potresom pogođenom područja Banovine. Na ovoj velikoj izložbi koja u privlači mnoge domaće posjetitelje, ali i turiste, mogu se razgledati i umjetničke slike, keramika, nakit, decoupage, kao i pleteni, kukičani i šivani odjevni i uporabni predmeti. Svoje su radove izložili: Vesna Komin, Nada Putinja, Dario Brajković, Laura Ritoša, Marija Udovičić, Gracijela Damijanić, Davorka Belac, Ivan Ritoša, Leo Mićanović, Iva Belac, Danijela Zović, Ida Matijašić, Ivan Hekić Janko, Marko Cerovac, Samanta Lukšić i Nada Jokić. Izložba će biti otvorena tijekom srpnja i kolovoza, a može se posjetiti radnim danom od 10 do 12 i od 18 do 20, subotom od 10 do 13 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum