BLOOMSDAY

Izložbom #pulauizlogu okončan fotonatječaj na temu Joyce po Puli: PRVO MJESTO DRENU BUTKOVIĆU, A U KATEGORIJI MLADIH NAJBOLJA LEONA TEODOROVIĆ

Izložba fotografija pristiglih na 2. fotonatječaj organiziran u sklopu programa Bloomsday u Puli 2021. otvorena je pred izlogom Čitaonice kluba umirovljenika Pula u Ciscuttijevoj ulici

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Prvo mjesto osvojila je fotografija Drena Butkovića "Gospođa na Zentrallmerkatu"

Prvo mjesto osvojila je fotografija Drena Butkovića "Gospođa na Zentrallmerkatu"


Izložbom #pulauizlogu okončan je fotonatječaj u sklopu Bloomsdayja u Puli.

Dren Butković, Nino Šarić, Marko Benčić i Leona Teodorović autori su nagrađenih fotografija na 2. fotografskom natječaju Bloomsday u Puli na temu Joyce po Puli koji je organizirala Gradska knjižnica i čitaonica Pula u suradnji s Foto klubom Pula.

Izložba fotografija pristiglih na 2. fotonatječaj organiziran u sklopu programa Bloomsday u Puli 2021. otvorena je pred izlogom Čitaonice kluba umirovljenika Pula u Ciscuttijevoj ulici.

Izložbom su predstavljene fotografije pristigle na natječaj koji je bio otvoren od 1. do 30. lipnja 2021. U natječaju je sudjelovalo 14 autora s 40 fotografija, od kojih je žiri - članovi Foto kluba Pula Marino Raunić, Antonio Ribić i Miran Burić odabrao najbolje. Prvo mjesto osvojila je fotografija Drena Butkovića "Gospođa na Zentrallmerkatu", drugo fotografija Nina Šarića koja prikazuje vizuru Uljanika noću, a treće fotografija starca i golubova Marka Benčića, dok je u kategoriji mladih prvo mjesto pripalo fotografiji detalja fasade i balkona Leone Teodorović.

Radovi postavljeni u izlogu Čitaonice moći će se razgledati, neovisno o satu i danu u tjednu, do konca kolovoza 2021.

Fotonatječaj i izložba realizirani su u sklopu programa Bloomsday u Puli 2021. uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Pule.

Ovogodišnje izdanje Bloomsdayja u Puli bilo je vezano uz 80. godišnjicu smrti Jamesa Joycea (1941.) i 100 godina od zabrane tiskanja "Uliksa" u SAD-u te je nizom programa Knjižnica simbolično "vratila" Joycea i njegov roman građanima.

Bloomsday je popularni naziv za 16. lipnja 1904., dan u kojem je irski književnik James Joyce upoznao svoju životnu družicu Noru Barnacle te je upravo u taj dan smjestio radnju svojeg romana "Uliks".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater