VEČERAS U 20 SATI

Izložba Sare Gortan "Priče sa planine"

| Autor: M. RADIĆ
Sara Gortan "Priče sa planine"

U galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika u Puli večeras u 20 sati bit će otvorena izložba Sare Gortan "Priče sa planine", koja objedinjuje šest različitih priča nastalih u posljednje tri godine života na Ćićariji. Među njima se nalaze veći formati slika koje su putovanje za sebe, objedinjujući metamorfoze planina, kristalizirajućih struktura ispremiješanih sa antropomorfnim likovima i metafizičkim simbolima.

Kako u najavi kaže Kristijan Jerković, "Geometrizacija, intenzivne boje i stiliziranost motiva prate i manje formate ilustracija priča i bajki (Kontići, Čuvari mora te Cirkonije plemeniti), što jednostavno stapa Sarin fantastični svijet i kroz ilustracije. Uz to, izložene su i autobiografske ilustracije o svakodnevici života sa životinjama i partnerom. Iza radova stoji povezanost s magijom prirode, što njezin kist znatiželjno dočarava čudnovatom florom i faunom u kojoj izviru likovi iz bajki, poput omiljenih joj patuljaka."

Sara Gortan rođena je 1986. godine u Puli, gdje je završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. Ilustracijom se bavi duži niz godina, a izlagala je na desetak samostalnih izložbi. Živi i radi u Brgudcu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of