IZLOŽBA U PEROJU

GO ALL THE WAY: Istovremeno i zavodljivo i uznemirujuće

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Jedan od upečatljivih radova Zdravka Drakovića (Z. STRAHINJA)

Jedan od upečatljivih radova Zdravka Drakovića (Z. STRAHINJA)


Izložba slika "…Go All the Way…" Zdravka Drakovića u crkvi svetog Stjepana u Peroju, što je otvorena prošlog vikenda, moći će se razgledati do 27. srpnja, posljednje subote u mjesecu.

Draković, rodom Perojac koji odavno živi u Sloveniji, predstavio je domaćoj publici na dvije etaže crkvice više ulja na platnu. Riječ je o upečatljivim ekspresionističkim motivima, ujedno i zavodljivim i uznemirujućim linijama boja i kontrasta, koji tvore nadrealne likove, može se reći i grimase iz podsvijesti.

Crkva svetog Stjepana, građena u razdoblju između 7. i 11. stoljeća, danas služi kao kulturni objekt u kojem se mogu razgledati ostaci brojnih freski, reljefi, ostaci grobova i elemenata još starijih građevina ugrađenih u objekt. Desakralizirana je u vrijeme Austrije, godinama je služila kao štala, a od obnove i restauracije započete prije desetak godina, Sv. Stjepan atraktivni je galerijski prostor i spomenik kulture. Ljeti se može razgledati ponedjeljkom, srijedom i subotom od 19 do 21 sat, a utorkom, četvrtkom i petkom od 9 do 11 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater