ODGOVOR

VERBALNI OBRAČUN U ISTARSKOM STOŽERU ZORANA MILANOVIĆA: Vili Bassanese poručio Borisu Miletiću da se, kad idući put bude izlazio u medije, bolje pripremi 

| Autor: Danijiela BAŠIĆ PALKOVIĆ

Nakon što je predsjednik IDS-a Boris Miletić prozvao šefa Milanovićevog izbornog stožera Vilija Bassaense zbog znatno slabijeg odaziva birača i rezultata u njegovom Umagu, gdje je na vlasti SDP, na to je odmah reagirao umaški gradonačelnik i predsjednik istarskog SDP-a.

Kazao je da je SDP Istarske županije zadovoljan izbornim rezultatima, zahvalivši svima koji su svojim doprinosom osigurali pobjednički rezultat SDP-ovom kandidatu Zoranu Milanoviću

- Kao šef izbornog stožera u Istri zahvalio bih se gospodinu Borisu Miletiću na javnoj podršci koja je izražena, koliko vidimo, nakon pobjede. No, preciznosti radi, želio bih ispraviti par netočnih navoda koje je Miletić, vjerojatno u trenutku ushićenja, pogrešno i nadasve nespretno izjavio. Ispravna informacija, a koja se temelji na brojkama, je da je kandidat Zoran Milanović, ako gledamo u postocima, najbolje prošao u Labinu (63,21 posto), dok je najlošije rezultate ostvario redom u Novigradu (43,40 posto), Pazinu (45,20 posto), Bujama (46,78 posto). Slijedom toga, ne stoji izjava Borisa Miletića da je u Umagu ostvaren loš rezultat. Nasuprot, prema navedenim rezultatima, zakazao je IDS, a to je mjerljivo i vidljivo, rekao je Basanesse.

Potom je istaknuo primjer Grada Pule u kojem Miletić obnaša funkciju gradonačelnika, osvrnuvši se na rezultate iz 2016. godine nakon parlamentarnih izbora.

- Tada je SDP s partnerima osvojio 33,59 posto glasova, dok je IDS s partnerima postigao 32,93 posto. Zbrojimo li rezultate, uz pobjedu SDP-a, ukupni zajednički rezultat je bio 66,52 posto. Nadalje, na predsjedničkim izborima 2014. godine rezultat je u Puli bio 62,81 posto, dok je jučerašnji rezultat od 51,49 posto glasova za Milanovića bio lošiji. Stoga, jednostavnim uvidom u izborne rezultate, vidljivo je da znakovit broj glasača u Puli nije glasao za Milanovića. A to su upravo većinom IDS-ovi glasači, rekao je Basanesse i dodao:

- Boris Miletić je izašao u medije i olako ustvrdio da je to propust SDP-a. Savjetovao bih Miletiću da se idući put, prije nego izađe u medije ne bi li neutemeljeno dizao svoj rejting u trenutku kad nam zajednički fokus treba biti na kandidatu Zoranu Milanoviću, bolje pripremi. Kada su ciljevi važniji, trebali bi djelovati zajedno, kao ozbiljni partneri i bez fige u džepu. To su stvari za analizu i konkretan razgovor. No, Miletić je izabrao netočnu i tendencioznu komunikaciju putem medija, rekao je Basanesse.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum