PREDSJEDNIČKI IZBORI

BORIS MILETIĆ PONOSAN NA SVOJE PULJANE: Dijeli "packe" Umagu i Rijeci

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Predsjednik IDS-a Boris Miletić zadovoljan je rezultatima izbora u Istri, pogotovo što se pokazalo, kako je i naglasio, da je Istra najveća progresivna utvrda u Hrvatskoj. Poluotok je nadmašio čak i tradicionalno lijevo orijentiranu Rijeku, odnosno Primorsko-goransku županiju. Na koncu, Miletić je uputio packu svojim političkim partnerima (barem za ove izbore) iz SDP-a.

- Najmanja izlaznost, gledajući gradove u Istri, bila je u Umagu gdje je SDP na vlasti, a čiji je gradonačelnik šef Milanovićevog izbornog stožera za Istru. Isto tako, rezultati pokazuju da je u Umagu Zoran Milanović ostvario rezultat koji je ispod prosjeka Istarske županije. To znači da SDP Istre nije odradio svoj posao. Nisu mobilizirali ni motivirali birače. Zašto to nisu učinili – ne znam, ali to ne smiju ponoviti u drugom krugu. Očekujem da stanu iza svog kandidata i da odrade posao i u kampanji i na terenu. S druge strane, izlaznost je bila najveća u Buzetu, Pazinu i Puli, a najbolji rezultat Milanović je ostvario u Labinu s preko 63 posto i Svetoj Nedjelji s preko 66 posto osvojenih glasova. Sve te gradove i općine vodi IDS, rekao je Miletić.

Dodao je da je, od svih većih gradova u zemlji, Milanović najviše glasova dobio u Puli.

- Dakle, mi smo svoj dio odradili i Istra se pokazala najjačom progresivnom utvrdom u Hrvatskoj! Pokazali smo i da je snaga te utvrde tolika da je Milanoviću osigurala pobjedu u prvom krugu izbora. Primorsko-goranska županija je u usporedbi s Istrom podbacila. Tamo je Milanović na razini županije osvojio 39 posto glasova. Ta je razlika još jasnija ako pogledate Rijeku u kojoj je on osvojio oko 42 posto glasova i Pulu, u kojoj je dobio preko 51 posto. Ukratko, ovi su izbori pokazali da je Istra predvodnik napredne i liberalne Hrvatske, rekao je Miletić.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum