IZBORNI DAN

Gradonačelnik i predsjednik IDS-a  Miletić i europarlamentarac Flego na birališta stigli sa suprugama. Glasao župan Fabrizio Radin, te SDP-ovci Bassanese, Radolović i Ferić

| Autor: Portal Glas Istre
Neven LAZAREVIĆ

U Hrvatskoj se sedmi put od osamostaljenja države bira tko će biti predsjednik u narednih pet godina. O tome odlučuju preferencije 3,8 milijuna birača koji svoj glas mogu dati jednom od dvoje kandidata za predsjednika i tako presuditi hoće li još jedan mandat osvojiti aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ili njezin oponent Zoran Milanović.

a

        Sva su birališta otvorila svoja vrata u 7 sati ujutro, a glasati se može do 19 sati i to na jednom od 6.533 birališta u zemlji i inozemstvu. Da bi sve proteklo po propisima i u najboljem redu, ove se godine trebao pobrinuti rekordan broj promatrača na glasačkim mjestima, njih više od 24 tisuće.

Obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin građansku dužnost obavio je u 11 sati u mjesnom odboru na Kaštanjeru

Dejan ŠTIFANIĆ

Snimio Dejan ŠTIFANIĆ

Milivoj MIJOŠEK

U Puli je otvoreno 50-ak biračkih mjesta, a od istarskih političara prvi je svoju građansku dužnost ispunio pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić na svom se biralištu u mjesnom odboru Nova Veruda pojavio zajedno sa svojom suprugom Larom odmah iza 8 sati.

I istarski europarlamentarac Valter Flego pridružio se onima koji su glasali, a kao i stranački kolega na biralište u Buzetu došao je u pratnji supruge. 

Predsjednik istarskog SDP-a Vili Bassanese, predsjednica pulskog SDP-a Sanja Radolović i predsjednik SDP-ovog Savjeta za financije i državni proracun Danijel Ferić obavili su jutros svoju građansku dužnost i glasovali su u drugom krugu izbora za predsjednika RH.

a

Pula 5.1.2020. izbori - glasanje - Labinska 2 - Daniel Feric Snimio: Dejan STIFANIC

Snimio Dejan ŠTIFANIĆ

Neven LAZAREVIĆ

Snimio Neven LAZAREVIĆ


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom