ŽUPANIJSKA KOALICIJA HSU-a, HSLS-a i HNS-a

SILVANO HRELJA (HSU): "Naša lista ujedinila je i mladost i godine i mudrost i iskustvo i politiku i struku"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Zvonko Liović, Silvano Hrelja i Sandro Jurman (Snimila Doria Morohorvić)

Zvonko Liović, Silvano Hrelja i Sandro Jurman (Snimila Doria Morohorvić)


"Nismo jedni od onih koji nude populističke ideje, naše tri stranke postoje 30-ak godina na hrvatskoj političkoj sceni. Konkretno, naša stranka HNS realizirala je programe od poticajne stanogradnje (POS) i izgradnje autoputova do liberalizacije tržišta energije i legalizacije besplatne gradnje, a kojima su obogaćeni proračuni hrvatskih građana, kazao je prvi čovjek istarskog HNS-a Zvonko Liović, inače i direktor Elektroistre.

Rekao je da se istarski narodnjaci zalažu za bolje upravljanje gradskim nekretninama.

- Činjenica je da se gradske nekretnine i poslovni prostori u vlasništvu Grada jako loše eksploatiraju, dokaz tomu su puste ulice i neiskorišteni prazni prostori , kazao je Liović , dodavši da se ova stranka ne protivi prodaji tih gradskih prostora najmoprimcima koji su uredni platiše najma, a da se taj novac uloži u obnovu, kako ih je nazvao, "crnih rupa" u središtu Grada.

Nositelj koalicijske liste, čelnik HSU-a Silvano Hrelja, ujedno i saborski zastupnik, istaknuo je da je jako važno tko će biti gradonačelnik, načelnik i župan.

- Još je važnije od toga transparentno kontrolirati proračune, kontrolirati potrošnju javnog novca jer je to novac svih naših građana kroz poreze i doprinose. Kad netko od gradonačelnika, načelnika ili župana kaže da je nešto dao, on vas laže! Nije dao ništa. Samo je preraspodijelio novac onako kako mu odgovara. I ovaj put ulažemo svoj obraz i iza nas nema repova i afera. Možete s povjerenjem zaokružiti listu broj 5, koja je stvarno lista za 5. Ujedinila je i mladost i godine i mudrost i iskustvo i politiku i struku, naglasio je Hrelja.

Sandro Jurman, potpredsjednik HSLS-a istaknuo je da njegovo 12-godišnje upravljanje Kanfanarom pokazuje da imaju što za reći i da ne prodaju političke floskule.

- Zalagat ćemo se za uvođenje transparentnosti u sve lokalne proračune, za manje namete u sferi lokalnih poreza i davanja. Vrlo važnim smatram ujednačiti uvjete obrazovanja za sve mlade ljude u Istri da bi u konačnici imali puno kvalitetnijih radnih mjesta, poput onih u IT-u, kao i veću učinkovitost, zaključio je Jurman.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater