PAZIN

Predstavljanje kandidacijske liste i programa Možemo! Pazin: KLJUČNO JE JAČANJE GOSPODARSTVA I DRUŠTVENIH DJELATNOSTI

Potrebno je sadašnjim i budućim poduzetnicima, stručnjakinjama, kreativcima i ostalima Pazin učiniti privlačnijim za život, poslovanje i stvaranje, stoga je potrebno potencirati obrazovanje i kvalitetu života. To će sprječavati iseljavanje i Pazin učinit privlačnijim za doseljavanje

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Prilikom predstavljanja kandidacijske liste Možemo! Pazin za Gradsko vijeće Grada Pazina, nosteljica liste, a ujedno i kandidatkinja za gradonačelnicu, Suzana Jašić rekla je kako se pored nje i zamjenika Dragana Družete, na listi nalazi još 11 motiviranih osoba različitih dobnih skupina i struka koji rade i djeluju u području gospodarstva, odgoja i obrazovanja, kulture, sporta i civilnog društva: Enna Peroš, Jelena Pacijent, Tanja Grubiša, Nikša Peroš, Mirnes Mujić, Iva Bakarčić, Goran Farkaš, Luka Finderle, Marina Udovičić, Petar Gojtanić i Kristian Pacijent.

Kandidati su zaključili kako ih ujedinjava briga za prirodu i grad, i želja da se u Pazinu kvalitetnije živi i radi, što su pretočili u program. Na web stranicama www.mozemopazin.hr, objavljen je program "Nama je stalo. Glava, srce i ruke za Pazin!" te pozivaju građane da se informiraju, upoznaju s njihovim biografijama i programom i donesu informiranu odluku.

Osnova programa temelji se na zaokretu dosadašnjeg pristupa i načina funkcioniranja grada. Naime, Pazin odumire i pretvara se u pasivno trgovačko središte, a dosadašnjem upravljanju krajnji je domet kratkoročno pretvaranje prihoda od prodaje nekretnina u beton i asfalt bez ikakve dugoročne vizije stvarnog razvoja i napretka. Gospodarstvo i život u Pazinu su na autopilotu.

"Ključni preduvjet da se Pazin razvija i napreduje jest jačanje gospodarstva i ostalih društvenih djelatnosti koje stvaraju radna mjesta i dodanu vrijednost. Da bi se to ostvarilo, potrebno je sadašnjim i budućim poduzetnicima, stručnjakinjama, kreativcima i ostalima Pazin učiniti privlačnijim za život, poslovanje i stvaranje, stoga je potrebno potencirati obrazovanje i kvalitetu života. To će sprječavati iseljavanje i Pazin učinit privlačnijim za doseljavanje.

Rastom kvalitetnog gospodarstva s naglaskom na zelenu i digitalnu tranziciju, stvaraju se i prihodi i uvjeti za sve ostalo pa je, u kombinaciji s EU fondovima, moguće kvalitetno razvijati infrastrukturu, komunalije, socijalne usluge, reakreativne i kulturne sadržaje", ističu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini