KRŠENJE ZAKONA?

ŽIVI LI NAČELNIK FAŽANE KORAĆ U FAŽANI, ILI U PULI? Stanove u Fažani uredno iznajmljuje pa ispada da živi u Puli, ili spava s turistima. Istaknuti IDS-ovac spominje šlape i pidžamu i kaže: "Često ga u jutarnjim satima vidim da automobilom dolazi prema Fažani"

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Gdje živi načelnik Fažane Radomir Korać, moglo bi biti pitanje za milijun kuna. U malenoj Fažani koja broji oko 3.600 stanovnika javna je tajna da načelnik ne živi na području općine gdje obnaša dužnost, iako to propisuje zakon i to bi se trebalo podrazumijevati. Dakle, živi li Korać u Puli, koju je donedavno u imovinskoj kartici navodio kao mjesto prebivališta, ili zbilja živi u Fažani - postaje pravi misterij.

Načelnik Fažane proslijedio nam je osobnu iskaznicu na kojoj se jasno vidi da ima prebivalište na adresi Titova riva 8 Fažana.

"Od kad sam živ, živim u Fažani", rekao je Korać. No, na adresi Titova 8 u Fažani su dva stana i oba su oglašena na internetu, kao i na službenim stranicama Turističke zajednice Općine Fažana. Osim ako ne spava skupa s turistima, načelnik Korać stanove, odnosno apartmane, očito iznajmljuje i u njima ne stanuje. Svakako ne u špici sezone.

Kao privatni iznajmljivač Korać svoj smještaj reklamira pod nazivom Apartments Riva. Apartmani imaju kategoriju od tri zvjezdice i već sada su dobro popunjeni za nadolazeću sezonu. U lipnju je ostalo još samo nekoliko slobodnih termina, dok su srpanj i kolovoz rasprodani. Dva tjedna odmora u Koraćevom apartmanu na fažanskoj rivi s pogledom na more košta oko 1.300 eura. Odnosi se to za period od kraja lipnja do sredine srpnja, a u jeku sezone cijene su vjerojatno i više.

kora1

Oglašeni apartman Radomira Koraća

Nakon ovih saznanja moglo bi se utvrditi da Korać nije govorio istinu kad je izjavio da stanuje na adresi Titova riva 8 u Fažani. Pojedini izvori to i potvrđuju. Po njima on zapravo živi u Puli, u neboderima u Krležinoj ulici, gdje na ulazu stoji njegovo prezime.

U cijeloj ovoj priči nevjerojatna je politička suzdržanost Koraćevih političkih protivnika. Poglavito onih iz redova IDS-a koji bi, čini se, najradije preskočili ovu temu. Predsjednik Općinskog vijeća Fažane, ujedno i Koraćev protukandidat u trci za načelnika na posljednjim izborima, Aleksej Mišan (IDS), i nije baš siguran gdje načelnik živi. Kaže, činjenica je da ima prijavljeno prebivalište u Fažani, no postoje načini, ističe Mišan, kako se to može utvrditi.

kora2

Zgrada u Puli u kojoj Korać ima stan

- Ja ga stvarno često vidim u Fažani, a ljudi pričaju da živi u Puli i Fažani. Treba se upitati kako načelnik iznajmljuje stanove turistima i istovremeno tvrdi da u jednom od tih stanova živi! Mislim da se netko treba založiti da se stvarno sazna istina. Ja ga često vidim u Fažani i tu je rođen. Ne znam na koji bih način ja to mogao komentirati. Moram vjerovati da on živi u Fažani i da je to tako. No, činjenica je da ga nikad nisam vidio da u šlapama i pidžami izlazi u dućan. Često ga u jutarnjim satima vidim da automobilom dolazi prema Fažani. Djelatnici MUP-a, koji provjeravaju mjesto prebivališta, lako mogu utvrditi gdje živi. Pozvone mu par puta godišnje i sve se lako provjeri, kaže Mišan.

Puno konkretniji je HDZ-ov vijećnik u Općini Fažana Marinko Gazić. On kaže da tu nema dileme, jer kako je rekao, Korać ne živi u Fažani.

- Njegova objašnjenja koja je dao za vaš list su komična. Znam da na adresi koju je prijavio kao boravište u Fažani ima apartmane koje preko ljeta iznajmljuje turistima. Još dok sam vozio taksi dočekivao sam njegove turiste, kaže Gazić. Dodaje da je vrlo simptomatično što je načelnik Korać ispravio podatke u imovinskoj kartici baš nakon što je zbog sličnog slučaja smijenjena HDZ-ova načelnica Lovreća Anita Nosić.

- Mislim da bi Ministarstvo uprave na isti način trebalo reagirati i kada je riječ o SDP-ovom načelniku Fažane. Korać bi trebao snositi odgovornost, a zakoni bi za sve trebali biti isti, smatra Gazić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom