Dječji tjedan

Završen projekt Hižica puna priča u Poreču

| Autor: Vanesa BEGIĆ
"hižica puna priča"

"hižica puna priča"


- Druženje i rad s djecom kroz projekt "Hižica puna priča" je najvrjednije nematerijalno dobro što su ga iz toga projekta ponijeli odrasli, a sudeći po reakcijama i djeca. To se posebno vidjelo na posljednjem susretu u Fuškulinu, posljednjeg dana Dječjeg tjedna, kazali su iz porečkog Društva Naša djeca, organizatora toga projekta.

Najvrjednije materijalno dobro je kućica za knjige koju je prema nacrtu Gradske knjižnice i po uzoru na slične koje u cijelom svijetu niču kroz pokret "Little free library", izradio Jovica Gostojić. Kućica za knjige je mala fuškulinska knjižnica u kojoj nema članarine, knjige posudite i vratite, dodate im i svoje koje želite dijeliti. Kućica je oslikana - Marina Dželalija Jakominić vodila je djecu kroz radionicu u kojoj su crtali ono što su željeli vidjeti na kućici, njihove je radove preslikala trajnim otpornim bojama, dodala imena malih umjetnika.

Projekt Hižica puna priča proveli su u partnerstvu DND Poreč i Gradska knjižnica Poreč uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda istarskih gradova i općina i u suradnji s tamošnjim Mjesnim odborom Fuškulin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum