LABIN FLAG Alba nakon dva natječaja odobrio projekte

Za zaštitu morskog okoliša i ribare dodijeljeno 775 tisuća kuna

U okviru prvog natječaja dodijeljen je iznos potpore od 334.820 kuna Gradu Labinu, TZ-u grada Labina 89.767,5 kuna, a Općini Raša 267.100 kuna. U okviru drugog natječaja Obrtu "Ulika" dodijeljen je iznos potpore od 10.480 kuna, Obrtu "Miramare" 35.743,20 kuna, a Obrtu "Dagnja" 36.479,70 kuna

| Autor: Branko BIOČIĆ
Trget

Trget


Na sjednici Upravnog odbora FLAG-a Alba usvojene su odluke o odabiru projekata za dva FLAG natječaja iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu u ukupnom iznosu od 775 tisuća kuna. Prvi natječaj bio je za potporu za aktivnosti ulaganja u zaštitu okoliša s ciljem očuvanja morskog okoliša, ribljih vrsta i drugih morskih organizama te zaštitu obalnih područja, a drugi za ulaganja u jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća u sektoru ribarstva i marikulture.

U planu 39 akcija čišćenja

U okviru prvog FLAG natječaja dodijeljen je iznos potpore od334.820 kuna Gradu Labinu, Turističkoj zajednici Grada Labina dodijeljeno je 89.767,5 kuna, a Općini Raša 267.100 kuna. Nositelji projekata dodijeljenim potporama ulažu u očuvanje i zaštitu morskog okoliša i obalnih područja na područja Grada Labina i Općine Raša. Projektima je planirano provesti devet akcija čišćenja podmorja od krupnog otpada na području naselja Rabac, Prtlog, Trget i Tunarica i 23 akcije čišćenja plaža na području naselja Rabac, Prtlog, Trget, Tunarica, Koromačno, Ravni, Drenje i Sveta Marina. Planirane su i edukacije na temu zaštite morskog okoliša kojima će se obuhvatiti učenici OŠ Matije Vlačića, OŠ "Ivo Lola Ribar", OŠ Ivana Batelića Raša i Srednje škole Mate Blažina te prodavači i kupci/posjetitelji labinske gradske ribarnice. Intenzitet potpore za navedene projekte je sto posto.

Kupnja ribarske opreme

U okviru drugog FLAG natječaja u sektoru ribarstva i marikulture Obrtu za trgovinu i marketing "Ulika", vlasnika Morena Bartolića, dodijeljen je iznos potpore od 10.480 kuna, Obrtu za ribarstvo i trgovinu "Miramare", vlasnika Renca Verbanca, 35.743,20 kuna, a Obrtu za morski ribolov, marikulturu i trgovinu "Dagnja", vlasnice Mirjane Pejić, dodijeljeno je 36.479,70 kuna. Intenzitet potpore iznosi 80 posto za prijavitelje i projekte vezane uz mali priobalni ribolov ("Ulika" i "Miramare") te 50 posto za projekt Obrta "Dagnja". Nositelji projekta dodijeljenim potporama ulažu u kupnju opreme za ribarska plovila i akvakulturu s ciljem daljnje modernizacije poslovanja, povećanjem produktivnosti i konkurentnost na tržištu.

Ovaj natječaj sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum