Potpore

LABIN Čak 1,54 milijuna kuna za projekte ribarske baštine

| Autor: Branko BIOČIĆ
Festival kvarnerskog škampa

Festival kvarnerskog škampa


Na zadnjoj sjednici Upravnog odbora FLAG-a Alba donesene su Odluke o odabiru projekata za mjeru 2.2.1. "Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. FLAG-a Alba". Navedene odluke odnose se na pet projekata čija je sveukupna vrijednost 1.540.450 kuna. 

Edukacija interpretatora

U okviru Mjere 2.2.1. financirati će se sljedeći projekti: Gradu Labinu za projekt "Rekonstrukcija i opremanje dječjeg igrališta Giuseppina Martinuzzi u Rapcu", dodijeljen je iznos potpore u visini od 687,3 tisuće kuna. Realizacijom projekta dječje igralište u Rapcu biti će ujedno i prvo tematsko - edukativno igralište na području Grada Labina. U sklopu projekta postaviti će se dječje sprave s motivima broda, mora i morskih životinja te edukativne tabele o povijesti ribarstva na području Labinštine.

Turističkoj zajednici grada Labina za projekt "Festival kvarnerskog škampa", dodijeljen je iznos potpore od 209.429,75 kuna. Gastro manifestacija temeljena na morskoj deliciji - kvarnerskom škampu, planirana je uz suradnju lokalnih ugostitelja i ribara s ciljem daljnjeg brendiranja područja Labinštine po lokalnoj gastronomiji obogaćivanjem gastro ponude i turističkog proizvoda područja. Općina Kršan za projekt "Razvoj interpretatora maritimne i ribarske baštine" dobila je iznos potpore od 97 tisuća kuna. Realizacijom projekta osposobiti će se 20 certificiranih interpretatora ribarske i maritimne baštine, koji će na inovativan način interpretirati i promicati lokalnu baštinu te stvoriti dodanu vrijednost proizvoda i usluga koje promiču. 

Ribarska fešta na Porte

Općina Kršan za projekt "Očuvanje tradicije i održivi razvoj lokalnog pomorstva i ribarstva Općine Kršan", dodijeljen je i iznos potpore od 455,4 tisuće kuna. Ovim projektom planira se izrada Strategije očuvanja i održivog razvoja pomorstva i ribarstva na području Općine Kršan i izrada cost-benefit analize poticajnih mjera za razvoj ribarske industrije na području Općine Kršan.

Turistička zajednica Općine Kršan dobila je za projekt "Ribarska fešta na Porte" iznos potpore od 91.343 kuna. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji TZ-a općine Kršan koja privlači brojne zaljubljenike u malo ribarsko mjesto Plomin Luku. U sklopu gastro manifestacije planiran je i bogat edukacijski program radionice, igre, kvizovi i slično.

Upravni odbor FLAG-a Alba donijelo je i jednu odluku o odbijanju i to nositelja projekta Pučko otvoreno učilišta Labin za projekt "More sjećanja" radi nepotpunosti dokumentacije propisane natječajem za provedbu mjere 2.2.1.

Rok za realizaciju projekata je 31. prosinca 2022. godine. Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater