PROFESIONALNA UGOSTITELJSKA OPREMA

Vrijedna donacija Udruženja obrtnika Rovinj srednjoškolcima iz "Eugena Kumičića"

| Autor: Aleta BRATTONI
Učenici Srednje škole "Eugena Kumičića" s doniranom opremom

Učenici Srednje škole "Eugena Kumičića" s doniranom opremom


Proteklog je tjedna prezentirana i uručena donacija Udruženja obrtnika Rovinj učenicima Strukovne škole "Eugen Kumičić" u vidu profesionalne ugostiteljske opreme vrijedne 18.660,19 kuna.

Riječ je o dvije profesionalne planetarne miješalice, profesionalnoj mikrovalnoj pećnici, breneru i softcookeru, što će uvelike poboljšati uvjete rada svih ugostiteljskih zanimanja u praktičnom dijelu nastave.

"Uvjerenja smo da ulaganje u učenike znači ulaganje u budućnost, te da se nakon određenog perioda isto višestruko vraća kroz educiran i kvalitetan kadar, spreman za tržište rada, kao i za samostalne poslovne pothvate", istaknuo je ovom prilikom predsjednik rovinjskog Udruženja obrtnika, Gordan Trojanović.

Podsjećamo, ovo nije prva takva donacija Udruženja. U cilju poboljšanja uvjeta rada škole, prva je donacija nakon potpisanog sporazuma o suradnji ove škole s Udruženjem i ostalim gospodarskim subjektima, uslijedila 2020. godine kada je škola dobila dva rashladna ormara, miješalice i štapni mikser.

Suradnja će se, navode iz Udruženja, dakako i nastaviti u pogledu objedinjavanja znanja, iskustava, kontakata i resursa. Osiguravat će tako sredstava za kontinuirano opremanje škole, poticat će suradnju škole na svim razinama s gospodarskim subjektima s ciljem prilagodbe obrazovnih programa potrebama tržištu rada, provodit će aktivnosti promocije strukovnih zanimanja, kao i ostale aktivnosti usmjerene ka poboljšanju strukovnog obrazovanja.

Prošlotjednoj su primopredaji, osim Gordana Trojanovića, prisustvovali još u ime Udruženja njegova tajnika, Tea Gašpić, te u ime SŠ "Eugen Kumičić" njezin ravnatelj Emil Nimčević sa suradnicima i učenicima ugostiteljske struke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini