LUPOGLAV-ROČKO POLJE

Kolone i prašina na tranzitnoj cesti pograničnog područja!


Radovi na cesti od Lupoglava do Ročkog Polja izvode se tijekom turističke sezone stoga što bi zimi iziskivali dulji period izvođenja zbog česte kiše i niskih temperatura, pojašnjavaju u Hrvatskim cestama * Ovim zahvatom obuhvaćena je i sanacija tri klizišta u naselju Bršćak koja su se pojavila uslijed slijevanja velikih količina vode s padina iznad ceste, te se stoga moraju sanirati u sušnom ljetnom periodu, kada vode ima najmanje

Vozači negoduju jer se rekonstrukcija državne ceste na dionici od Lupoglava do Ročkog Polja uključujući i sanaciju tri klizišta kod Bršćaka, odvija u jeku turističke sezone.

- Vozi se po cesti punoj rupa, čeka na semaforu, a riječ je o tranzitnom pravcu. Konačno, gotovo sav turistički promet iz Rapca i Labina odvija se upravo tom dionicom preko graničnog prijelaza Požane, požalio nam se jedan zabrinuti Labinjan koji primjedbe ima i na način obilježavanja gradilišta s obzirom su, kako kaže, znakovi upozorenja o radovima postavljeni prekasno i vozači se odjednom nađu na bijeloj cesti punoj rupa.

- Čudno je da kod nas koji imamo blagu mediteransku klimu ne koristimo pred i posezonu za radove već u punoj sezoni idemo sanirati ovako tranzitni prometni pravac, komentirao je.

Mišljenja su međutim podijeljena. Ima i onih koji smatraju da je bolje strpjeti se i dobiti obnovljenu cestu i kojima je prihvatljivo obrazloženje da je s obzirom su jesenji i proljetni mjeseci bili dosta kišoviti, postojala bojazan da bi se radovi u takvim mjesecima mogli odužiti te da je to razlog rekonstrukcije ceste tijekom ljetnih mjeseci. Cesta k tome nije zatvorena za promet već se radovi izvode uz privremenu regulaciju prometa, semaforima i ručnom regulacijom, naizmjeničnim propuštanjem vozila iz oba smjera. Odmah nakon prvog radnog vikenda kada se pokazalo da su subotom velike gužve, ukinuti su i radovi subotom, a nedjelja je ionako neradni dan. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of