NEŽELJENI GOST

VODNJANŠTINA: Zmija se uvukla ispod dječjeg krevetića

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Zmija koja se uvukla u kuću (snimio čitatelj)

Zmija koja se uvukla u kuću (snimio čitatelj)


Bliski susret sa zmijom nikome nije ugodan. U prirodi takav susret i očekujete, ali tamo gdje to zasigurno ne očekujete, je stambeni prostor, prostor gdje živite.

Upravo takav šokantan susret imali su, kako javlja naš čitatelj s područja Vodnjanštine, u vlastitoj kući. Naime, njegova je supruga ulazivši u kuću jučer u večernjim satima, s bebom u jednoj i nekoliko vrećica špeže u drugoj ruci, doživjela takav bliski susret. Šarena zmija duljine pola metra, kretala se prostorom gotovo u korak s njom i nije se nikako dala van iz kuće. U jednom trenutku zavukla se čak i ispod dječjeg krevetića i tzv. vrtića za bebe.

Nakon bezuspješnog pokušaja komadom drveta da je se izvuče van, to je rezultiralo samo time da se u jednom trenutku zmija izgubila negdje u kući. Uz sve pokušaje pomicanja namještaja i bjesomučne potrage, uz svesrdnu pomoć susjeda, tijekom noći zmija je ostala negdje u kući i natjerala same ukućane da spavaju izvan nje. Zmija se danas ponovno pojavila, nasred prostorije u kojoj je ostao samo stol, a naš ju je čitatelj, uzevši hvataljke za meso u nekoliko navrata pokušavao uhvatiti i iznijeti u prirodu, bez da joj naudi.

- Nekoliko sam puta pokušavao i svaki put mi je ispala i odgmizala natrag u kuću. Žena se uspaničila te sam, na samom kraju, a na moju žalost, usmrtio zmiju, koju nikako nisam mogao iznijeti iz kuće, sa žaljenjem, ali još uvijek vidno uznemiren prepričao nam je naš čitatelj.

U trenucima kad vas obuzme strah, teško je razmišljati o kakvoj se zmiji radi; otrovnici ili neotrovnici. Čitatelj nam je poslao fotografiju usmrćene zmije, još jednom izrazivši žaljenje da je sve tako završilo. Međutim kaže kako je zbog malog djeteta i nemogućnosti da spasi zmiju, reagirao na ovaj krajnji način.

O kakvoj je zmiji riječ upitali smo Darka Karamazana iz Udruge Zmijolovci, koji nam je otkrio da je riječ o crnokrpici koja je neotrovna.

Na svu sreću, u ovom slučaju obitelj nije bila ugrožena, međutim to je svakako povod da saznamo kako stoje stvari kod susreta s našom otrovnicom - poskokom.  Ima li u slučaju ugriza dovoljno seruma.

- Sa zalihama seruma kod zmijskog ugriza, stojimo dobro, a u tijeku je i postupak nabave. Posebno pazimo na to da ne ostanemo bez seruma i do sada nam se to nije ni događalo, rekla nam ravnateljica Opće bolnice Pula, Irena Hrstić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter