O USKOK-ovoj AKCIJI

Vodnjanski gradonačelnik Edi Pastrovicchio: "SVE TO SA ZEMLJIŠTEM NA VODNJANŠTINI JE OTIŠLO PREDALEKO"

| Autor: Glas Istre
Edi Pastrovicchio (Snimio Milivoj Mijošek)

Edi Pastrovicchio (Snimio Milivoj Mijošek)


Na više lokacija diljem Puljštine, pa tako i u Vodnjanu, od jutros USKOK i policija provode akciju, kojom je, prema neslužbenim podacima, obuhvaćeno je 26 osoba od kojih je petnaestero uhićeno, a tereti ih se za pogodovanja u području prostornog planiranja i bespravne gradnje.

Kao što smo već jutros pisali, u sklopu ove akcije jutros su uhićeni bivši zaposlenici Grada Vodnjana Dora Komparić i Damir Janko, zatim bivšeg voditelja Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Mladen Kancelar, Dragan Štokovac, vlasnik tvrtke Štok d.o.o. iz Peroja i drugi. O ovim zbivanjima oglasio se Edi Pastrovicchio, gradonačelnik Vodnjana:

- Današnje radnje USKOK-a u sklopu kojih su, kako saznajemo iz medija, privedeni i neki bivši djelatnici gradske uprave Grada Vodnjana, trebale bi biti svima pokazatelj zamršene situacije koje smo zatekli prije godinu dana kada smo preuzeli odgovornost za upravljanjem Vodnjanom. Od prve minute bili smo odlučni u tome da nećemo tolerirati bilo koju indiciju korupcije, nepravilnosti ili pogodovanja.

Vodnjan je grad primjer za cijelu Hrvatsku kako građani mogu demokratski promijeniti čelne ljude u svome gradu, a potom zamijeniti loše kadrove u gradskoj upravi.

Reorganizacija gradske uprave nije tekla lako, a nismo bili pošteđeni medijskih kritika, uvreda pa i sudskih postupaka.

Moj je stav o bespravnoj gradnji i mešetarenju zemljištem jasan te danas moram izraziti podršku institucijama koje ozbiljno rade svoj posao. Sve to sa zemljištem na Vodnjanštini je otišlo predaleko.

Samo ako imamo pravnu stabilnost i ako funkcionira pravni sistem možemo na zdravim temeljima realizirati naše zacrtane projekte, poput sakralnog turizma, razvoja infrastrukture i gospodarskih zona, maslinarstva i tako dalje, poručio je vodnjanski gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom