VELIKA AKCIJA POLICIJE I USKOK-a

SLUČAJ VODNJAN: Pročitajte koja je bila uloga svakog od 26 okrivljenika, s imenima i prezimenima

| Autor: Marcello ROSANDA
(Foto: Cropix)

(Foto: Cropix)


Kako smo jučer pisali, akcija istarske policije i Uskoka na Vodnjanštini obuhvaća tri razine osumnjičenika. Na jednoj su vlasnici zemljišta koji su od 2014. do 2019. legalizirali svoje, uglavnom ljetne građevine, na drugoj su posrednici, uglavnom stručne osobe kao što su geodeti, arhitekti i projektanti, a na trećoj zaposlenici Grada Vodnjana koji su te predmete vodili.

Prvi su, prema istražiteljima, znajući da im ne pripada pravo da podnose sporne zahtjeve za legalizaciju, kroz pripadnike druge razine poticali one na trećoj razini, gradske službenike, na činjenje kaznenih djela. Na drugoj se razini nalaze posrednici, takozvani pomagači, koji su navodno prikazivali određene činjenice na neistinit način ili su sačinjavali isprave koje nisu sadržavale istinite podatke. Konkretno, očito su naručiteljima, odnosno vlasnicima zemljišta s prve razine, ucrtavali objekte koji u stvarnosti nisu postojali.

Nakon jučerašnjih privođenja USKOK je odradio prva ispitivanja i zadržao samo pripadnike treće razine - prvookrivljenu bivšu voditeljicu Odjela za prostorno planiranje Grada Vodnjana Doru Komparić i drugookrivljenog bivšeg pročelnika Odjela za prostorno uređenje Grada Vodnjana Damira Janka.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum