ISPITIVANJA U RIJECI

FOTO / PROCURIO IDENTITET I PREOSTALIH ISPITANIH U AKCIJI ISTARSKE POLICIJE I USKOKA: Mladen Kancelar i Krešimir Stojkovski upravo pušteni da se brane sa slobode

| Autor: Marcello ROSANDA


U današnjoj akciji Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske u suradnji s USKOK-om istragom je obuhvaćeno više od 25 osoba zbog sumnje u nezakonitu legalizaciju građevinskih objekata na području južne Istre. Iz neslužbenih izvora, nakon objave imena glavnih aktera priče, sada saznajemo identitet svih preostalih osoba nad kojima se provodi istraga, a koji su mahom vlasnici i investitori legaliziranih objekata.

Podsjetimo, današnja akcija policije na Vodnjanštini obuhvaća tri razine osumnjičenika. Na jednoj su vlasnici zemljišta koji su posljednjih godina legalizirali svoje građevine, na drugoj su posrednici, uglavnom geodeti i projektanti, a na trećoj zaposlenici Grada Vodnjana koji su te predmete vodili.

(Snimio Damir Škomrlj / Cropix)

Tako su danas u Rijeci ispitani ili pak samo istragom obuhvaćeni, osim osoba koje smo već naveli, i Sedija Jaskić, Janez Jarc, Danijela Štokovac, Darko Tomić, Tomaz Lenarčić, Polona Lenarčić, Blaž Rojšek, Maja Štrakl, Ružica Mišan, Janja Šinko, Grga Šimunović, Zvonko Šimunović, Ljiljana Vujadinović, Tamara Bertoncelj, Jurij Laha, Nataša Grgorinić i Franjo Jurčević.

Navodimo imena ljudi koji su bili obuhvaćeni istragom i današnjim ispitivanjem, nakon čega su neki pušteni svojim kućama. Ipak, moguće je da se protiv nekih od njih ne podigne optužnica ili proširi istraga. Navođenjem njihovih imena ne želimo prejudicirati ničiju odgovornost ni eventualnu krivnju.

(Snimio Damir Škomrlj / Cropix)

Kako doznajemo, bivši čelnik Ureda državne uprave Istarske županije Mladen Kancelar pušten je da se brani za slobode te se uskoro vraća u Pulu u pratnji svog odvjetnika Roberta Mikca. Isto vrijedi i za Krešimira Stojkovskog, čiji nam je branitelj Matija Miloš potvrdio da se branio šutnjom i da se također vraća u Pulu.

"Nakon provedenog ispitivanja mogu samo potvrditi da je USKOK naložio puštanje mojeg branjenika na slobodu i za istoga neće predlagati da se odredi istražni zatvor, očito zbog nepostojanja istražnozatvorskih razloga, dok se u pogledu inkriminacije koja mu se stavlja na teret Stojkovski koristio svojim pravom na uskratu iskaza", izjavio je Miloš.

(Snimio Damir Škomrlj / Cropix)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of