SAZNAJEMO

VEĆ PRVI TJEDAN U BROJNIM ISTARSKIM ŠKOLAMA DIO NASTAVE JE PREBAČEN ONLINE

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Osnovna škola Vidikovac (snimila D. PALIBRK)

Osnovna škola Vidikovac (snimila D. PALIBRK)


Tek što je započeo prvi tjedan nove školske godine, pojavio se i novi-stari problem - samoizolacija. Nakon što smo desetljećima bili naviknuti samo na kasnoljetne viroze koje su obilježavale ovo doba godine uglavnom kod učenika, i aktualni virus odlučio je pokazati zube te začiniti njihov povratak u školske klupe. U nekoliko osnovnih i srednjih škola na području Istarske županije nastava je već prebačena na model C, odnosno na daljinu.

Kako se najavljivalo prije nekoliko mjeseci, u slučaju da neki učenik bude zaražen covidom, u samoizolaciju su trebali ići samo oni učenici koji sjede s lijeve i desne strane zaraženog učenika. Međutim, trenutno rješenje nije svugdje takvo. U samoizolaciji su većinom čitavi razredni odjeli, a daljnji razvoj situacije teško se može predvidjeti. Potražili smo objašnjenja u školama koje su se odlučile na takav potez.

U Osnovnoj školi Vidikovac čak tri razreda nalaze se u samoizolaciji, koja je predviđena do 22., odnosno 23. rujna, objavljeno je na internetskoj stranici stranici škole. Ravnatelj Osnovne škole Stoja Zoran Bjelopetrović istim putem je objavio da je u izolaciji jedan peti razred, također do 22. rujna. Istog datuma predviđa se i povratak učenika u Osnovnu školu Giuseppina Martinuzzi - Područnu školu Galižana, na čijoj je stranici objavljeno da će se online nastava odvijati za učenike drugog razreda.

Iz Tehničke škola Pula detaljan odgovor na naš upit poslala je ravnateljica škole Sandra Balde, koja je potvrdila da je u njihovoj ustanovi trenutno jedan učenik covid pozitivan, a šest učenika je u samoizolaciji.

- U petak 10. rujna cijeli je razred preventivno imao nastavu online jer je vijest o covid pozitivnom učeniku stigla kasno navečer. Neposredni kontakti zaraženog učenika komunicirani su u petak ujutro te je mjera samoizolacije određena, prema preporuci epidemiologa, samo učenicima koji su bili na distanci manjoj od dva metra od covid pozitivnog učenika, navodi Balde.

- Škola u svakom trenutku postupa prema preporukama i uputama HZJZ-a, MZO-a te osnivača, lokalnog stožera i epidemiologa, pojasnila je ravnateljica Tehničke škole.

Od Dina Kozlevca, načelnika Stožer civilne zaštite Istarske županije, doznajemo da je u pripremi detaljnije izvješće o broju zaraženih učenika i trenutnoj situaciji u osnovnim i srednjim školama u Istri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum