PREUSTROJ

UMJESTO PET SEDAM GRADSKIH ODJELA: Grad Pazin raspisao natječaj za dva pročelnika

Gradonačelnica Suzana Jašić u više navrata naglasila je da ih "u općini" nema previše, već premalo zaposlenih, međutim, sada ostaje za vidjeti hoće li ponuđeni uvjeti (prije svega plaća) privući tražene kandidate od kojih se očekuje da unaprijedi gradski sustav  

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Suzana Jašić (Snimio Duško Marušić Čiči)

Suzana Jašić (Snimio Duško Marušić Čiči)


Grad Pazin traži dva gradska pročelnika za nove odjele koje je izglasao na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Do 15. srpnja zainteresirani kandidati mogu se javiti na natječaj za izbor pročelnika Upravnog odjela za prostorno planiranje i gradnju i na natječaj za pročelnika Ureda gradonačelnice.

Naime, dosadašnji ustroj gradske uprave dosad je imao pet odjela: Ured Grada, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Upravni odjel za gospodarstvo, financije i proračun, Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo te Službu za unutarnju reviziju.

No, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća odlučeno je da ih ubuduće bude sedam na način da se u po dva odjela raspodjele Ured Grada (ubuduće će funkcionirati kao Ured gradonačelnice i Upravni odjel za opću upravu i imovinsko pravne poslove) te Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo (ubuduće Upravni odjel za komunalni sustav te izdvojeni Upravni odjel za prostorno planiranje i gradnju). Ostali odjeli ostaju po starom.

I sama gradonačelnica Suzana Jašić je u više navrata naglasila da "u općini" nema previše, već premalo zaposlenih, međutim, sada ostaje za vidjeti hoće li ponuđeni uvjeti (prije svega plaća) privući tražene kandidate od kojih se očekuje da unaprijedi gradski sustav. Spomenimo da se osim spomenutih izmjena u Upravnom odjelu za financije i ITU mehanizam ustrojava Odsjek za ITU mehanizam (što za cilj ima veću koncentraciju gradske uprave na ovaj dugoročni europski fond), a Upravnom odjelu za komunalni sustav Zajednička služba komunalnog redarstva.

Još su dva natječaja istodobno u tijeku. Na neodređeno vrijeme traži se komunalni redar, ali i viši stručni suradnik za opće i pravne poslove. Rok također ističe 15. srpnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini