NOVA ODLUKA GRADONAČELNIKA

UMAG: Umanjuju se računi za najam poslovnih prostora

| Autor: Glas Istre
Umag (Snimio Milivoj Mijošek)

Umag (Snimio Milivoj Mijošek)


U uvjetima ekonomske krize, smanjenja potrošnje i pada obujma poslovanja uzrokovane pojavom pandemije, a u svrhu pomaganja zakupnicima u zadržavanju radnih mjesta te opstanku na tržištu, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese potpisao je još jednu važnu odluku za sve korisnike gradskih poslovnih prostora.

Naime, nakon što je Odlukom Gradskog vijeća Grada Umaga za prva tri mjeseca 2021. godine najamnina zakupnicima gradskih poslovnih prostora bila umanjena za 50 posto, ovih su dana na adrese zakupaca stigli računi za travanj, svibanj i lipanj. Kako je gradonačelnik uslijed zaraze koronavirusom bio duže vremena odsutan, prvi je potez pri povratku na radno mjesto bio donošenje odluke kojom će se računi umanjiti za 30 posto za iduća tri mjeseca, a sukladno njegovim ovlastima. Tako će u idućih nekoliko dana zakupci zaprimiti odobrenje na izdane račune u iznosu od 30 posto, za razdoblje od 1. travnja do 30.lipnja 2021. godine.

Umanjenje se odnosi na sve zaključene ugovore o zakupu poslovnih prostora, osim na ugovore o zakupu temeljem kojih se u poslovnih prostorima obavljaju djelatnosti banaka i ljekarničke djelatnosti, budući da navedene djelatnosti tijekom cijele godine posluju visoko profitabilno, osim ako ne dokažu pad prihoda od minimalno 20 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Pravo na umanjenje također se ne odnosi na djelatnosti političkih organizacija budući da plaćaju zakupninu u minimalno utvrđenom iznosu.

- S obzirom na nastale otežane uvjete poslovanja, smanjenja potrošnje i prihoda poslovanja, a u svrhu poticanja poduzetništva i pomaganja zakupnicima, želimo doprinijeti zadržavanju radnih mjesta te opstanku zakupnika na tržištu, naglasio je Bassanese te dodao kako Grad Umag od pojave same pandemije čini sve što je u njegovoj nadležnosti i ingerenciji da barem malo svojim gospodarstvenicima olakša zaista teško razdoblje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater