NAJNOVIJEDODIJELJENO 27 POTPORA

UMAG: Potpore djeci s teškoćama u razvoju

Umag (M. MIJOŠEK)

Na pragu nove 2019. godine, Grad Umag je posebnu pažnju posvetio obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju te dodijelio simbolične, ali značajne potpore. Kao i prethodnih godina, i ove su godine roditeljima ili skrbnicima djece s teškoćama u razvoju starosti do 21 godine života, a koja žive na području Umaga, isplaćene potpore u iznosu od tisuću kuna pojedinačno.

Sukladno važećoj evidenciji socijalne skrbi Grada Umaga, isplaćeno je ukupno 27 potpora. Navedene potpore predstavljaju jednu u nizu pomoći osjetljivim skupinama sugrađana. Podsjetimo kako su u Umagu u posljednjih nekoliko godina, a zahvaljujući aktivnom radu i trudu Udruge „Pružam ti ruku - Ti porgo la mia mano“, pokrenute mnogobrojne aktivnosti na poboljšanju rada s djecom s teškoćama u razvoju. Uz nabavku iznimno važnog neurofeedback uređaja, uspostavljene su metode praćenja i trijaže djece vrtićke dobi u predškolskim ustanovama te je pokrenuta koordinacija dionika u sustavu skrbi. Kako je jedan od preduvjeta za razvoj sustava skrbi upravo osiguranje adekvatnih prostorija za provedbu aktivnosti, Grad Umag je 2016. godine u potpunosti obnovio dio prostorija Osnovne škole Marije i Line te iste prenamijenio u sobu za provedbu terapije senzorne integracije. Tada je gotovo pola milijuna kuna uloženo kako bi se stvorili uvjeti koji će djeci pomoći da jednostavnije savladaju teškoće u svom osobnom razvoju.

- U tom ćemo smislu svakako i nastaviti te ovim putem pozivamo obitelji djece s teškoćama u razvoju, ukoliko se nisu našle na popisu potpora, da se obrate Upravnom odjelu za opće poslove i društvene djelatnosti Grada, poručuju iz umaške gradske uprave. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam