STISKANJE REMENA

IZAŠLO NA VIDJELO: Sidikalist tvrdi da je gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović zabranio isplatu božićnice odgojiteljicama u vrtiću!

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Ako nema božićnice u gradskoj upravi, nema ni za tete vrtića (Arhiva)

Ako nema božićnice u gradskoj upravi, nema ni za tete vrtića (Arhiva)


Nisam ja zabranio isplatu u vrtiću, svaka ustanova sama odlučuje. Nisu božićnicu dobili ni u Gradu, ni komunalna poduzeća. Neko je nepisano pravilo da, ako jedna ustanova ne isplati božićnicu, ne isplaćuju je ni drugi, rekao je gradonačelnik Klaudio Vitasović

Zaposlenici Dječjeg vrtića Petar Pan iz Vodnjana proteklih su praznika ostali uskraćeni za božićnicu. Istaknuo je to u četvrtak u Puli na konferenciji za novinare voditelj ureda Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Rajko Kutlača izvješćujući o situaciji s radnim pravima u komunalnim poduzećima i ustanovama Puljštine.

S druge strane, doznali smo da božićnicu nisu dobili ni drugi zaposlenici tvrtki i ustanova, kojima je osnivač Grad Vodnjan, pa tako ni djelatnici gradske uprave.

- U Vodnjanu je gradonačelnik zabranio isplatu božicnica djelatnicima dječjih vrtića. Pravo je propisano, sredstva su osigurana, a zašto nisu isplaćene - ne znam. Pokušat ćemo ovaj problem riješiti prvenstveno razgovorom pa tek potom drugim sredstvima, rekao je Kutlača.

No, gradonačelnik Klaudio Vitasović opovrgnuo je dio njegovih riječi.

- Nisam ja zabranio isplatu, svaka ustanova sama odlučuje. Nisu božićnicu dobili ni u Gradu, ni komunalna poduzeća. Ustanove odlučuju samostalno, ali je i neko nepisano pravilo u Vodnjanu da, ako jedna ne isplati božićnicu, ne isplaćuju je ni drugi, rekao je Vitasović.

Je li uskrata novčane nagrade zaposlenicima za kraj godine jedna od mjera štednje u gradu, upitali smo gradonačelnika.

- Da, može se reći da smo odlučili uštedjeti. Božićnica nije išla, ali je djelatnicima u kolovozu isplaćen regres za godišnji odmor, rekao je Vitasović.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of