Novi projekt

U Kreativnom centru u Vižinadi: Sonda organizira besplatne radionice dizajniranja Elan skija

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Studio Sonda DPB Elan

Studio Sonda DPB Elan


Studio Sonda, međunarodno nagrađivani kreativni studio za dizajn i komunikacije iz Vižinade prvi je studio koji na projektima surađuje sa širom zajednicom i tako kreativnost čini dostupnom svima s ciljem da dokaže njezinu visoku učinkovitost, a na samom startu ove godine pokrenuo je program "Designed By People".

U sklopu ovog programa, koji je kako ističu iz Sonde, tek prvi u nizu mnogih koji će uslijediti, svi zainteresirani sudionici imaju prilike postati dijelom kreativnog tima koji će zajedno sa Sondom, u Sonda Kreativnom centru u Vižinadi, dizajnirati nove skije za proizvođača skija Elan.

Riječ je o globalno prepoznatom proizvođaču koji u samom srcu Alpa, u Begunju, već preko 70 godina ručno proizvodi skije. Elan je svjetski brend, oduvijek predan inovacijama, ali prije svega slijedi moto "Always good times" s ciljem da svakome priskrbi najbolji i najzabavniji dan na snijegu.

- Za sudjelovanje u programu nije potrebno predznanje o dizajnerskim softverima, niti prethodna iskustva, već želja za razvojem i upoznavanjem kreativnih procesa kroz praktičan rad u kojem svatko ima priliku ostvariti kreativca/kreativku u sebi, odnosno biti dio procesa koji završavaju konkretnim proizvodom koji se prodaje na policama dućana, napominju iz Sonde.

Ističu i da je program besplatan, a podijeljen je u sedam faza. Uključuje predavanja/radionice i praktične zadatke te terensku nastavu, uz vodstvo mentora iz Sonde. Radionice će se održavati u Vižinadi, jednom tjedno, od 17. veljače do 17. ožujka 2022. tijekom poslijepodnevnih sati.

- Iako je namijenjen punoljetnim osobama, program podrazumijeva sudionike različitih dobnih uzrasta, neovisno o spolu, zanimanju, obrazovanju ili dobi. Za sudjelovanje je potrebno pravovremeno ispuniti online prijavnicu, a nakon selekcijskog procesa program će se održavati u skupini od šest sudionika, ističu iz Sonde. Rok za slanje prijave je 28. siječnja u 23.59, a prijavnica se može pronaći na web stranicama Sonde.

- Rezultat suradnje bit će Elan skije koje su rezultat timskog rada te koje će biti promovirane u javnosti kao prvi Sonda Designed by People projekt, zaključuju iz Sonde.

Višestruko nagrađivani Studio Sonda iz Vižinade djeluje od 2004. te ima 20 zaposlenih. Zajedno s kolegama, zajednicom i poslovnim partnerima/klijentima, u inspirativnoj autentičnoj sredini, Sonda stvara globalno relevantne brendove, proizvode, projekte i programe koji imaju realan tržišni uspjeh, i prije svega, sukladno njihovoj kreativnoj misiji, uvijek povezuju i stvaraju bolje društvo. U svrhu ostvarenja cilja, prošle je godine Sonda izgradila i Sonda Kreativni centar u Vižinadi s foto/video produkcijskim dijelom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum