NAJMANJE ZARAŽENIH NA JUGU POLUOTOKA

Trenutno u Istri ukupno 118 oboljelih i 318 osoba u samoizolaciji. PRVI PUT OD POČETKA EPIDEMIJE KORONAVIRUS I NA PAZINŠTINI

| Autor: Patricija SOFTIĆ
(EPA)

(EPA)


Velika većina novootkrivenih slučajeva dolazi iz samoizolacije, u kojoj se (na jučerašnji dan) nalazi 318 osoba. Među njima je i doktorica opće medicine iz ambulante u Fažani, još samo nekoliko dana, kao i vlasnici jednog poznatog pulskog ugostiteljskog objekta kojeg su iz predostrožnosti zatvorili. Iz istog razloga do 10. kolovoza neće raditi Fizikalna medicina i rehabilitacija u sklopu Doma zdravlja u Labinu, potvrdio nam je voditelj ispostave dr. Davor Rimac

Velika većina novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom u Istri dolazi iz samoizolacije, u kojoj se (na jučerašnji dan) nalazi 318 osoba. Među njima je i doktorica opće medicine iz ambulante u Fažani, još samo nekoliko dana, kao i vlasnici jednog poznatog pulskog ugostiteljskog objekta kojeg su iz predostrožnosti zatvorili.

Iz istog razloga do 10. kolovoza neće raditi Fizikalna medicina i rehabilitacija u sklopu Doma zdravlja u Labinu, potvrdio nam je voditelj ispostave dr. Davor Rimac.

Naime, proteklog tjedna ispostavilo se da je jedan korisnik fizikalne terapije u Labinu pozitivan na koronavirus, a brzom epidemiološkom analizom potvrđena je zaraza i kod jednog zdravstvenog djelatnika fizikalne terapije, te je iz predostrožnosti još osmero djelatnika stavljeno u samoizolaciju. Ravnatelj istarskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović poručuje građanima da razloga za zabrinutost nema, jer su odmah utvrđeni svi bliski kontakti osoba pozitivnih na koronavirus.

Zadnjih dana najveći broj osoba koje su pozitivne na koronu dolazi upravo s područja Labina, Raše, Kršana i općenito Labinštine, na kojoj je trenutno 20-ak aktivnih slučajeva, ali i sa područja Umaga odakle neprestano stižu novooboljeli. Među najnovijim slučajevima otkrivenim proteklog tjedna je i prva oboljela osoba sa šireg područja Pazinštine, koja je od ožujka pa sve do sad bila bez ijednog oboljelog. Područje Umaga i Buja od samog je početka epidemije koronavirusa u Istri dosta zastupljeno po broju oboljelih, a i u zadnjih mjesec dana oko 70 posto svih novih slučajeva dolazi s tog područja. Odmah iza njega slijede područja Buzeštine i Labinštine, a iz južnog dijela Istre se zaista rijetko pojavljuju novi slučajevi korone.

S jučerašnjim danom, u Istri je trenutno 118 oboljelih od Covid-19 bolesti, a dvije osobe su u međuvremenu izliječene. Velika većina oboljelih od nedavno se i u Istarskoj županiji liječi kod kuće u uvjetima samoizolacije, budući da imaju tek blage ili nikakve simptome. O tome hoće li se netko liječiti kod kuće ili na Odjelu infektologije pulske Opće bolnice odlučuje infektolog nakon pregleda pacijenta i uvida u njegovu povijest bolesti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater