TROJE NOVOOBOLJELIH

RASTE BROJ ŽRTAVA KORONAVIRUSA U DALMACIJI U splitskom KBC-u preminule još tri osobe

| Autor: Glas Istre
Splitka bolnica na Križinama (Paun PAUNOVIĆ/CROPIX)

Splitka bolnica na Križinama (Paun PAUNOVIĆ/CROPIX)


Prema izvješću KBC-a Split, u odnosu na jučerašnji dan preminule su tri osobe, javlja Jutarnji.

Muškarac iz Splita star 76 godina te dvije ženske osobe; jedna stara 84 godine (korisnica doma za starije i nemoćne u Makarskoj) i druga stara 92 godine (korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Splitu smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici). Svi preminuli su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bili pozitivni i na covid infekciju.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije još je 35 osoba ozdravilo od koronavirusa. Od ukupno 204 obrađena testa sa područja SDŽ-a tri su novooboljele osobe zaražene koronavirusom. Svi novooboljeli su s područja grada Splita.

Dvoje novooboljelih su djelatnici KBC-a Split (dvije medicinske sestre). Do sada je ukupno izliječena 231 osoba. 95 osoba je hospitalizirano. Osam osoba se nalazi na respiratoru, i to šest iz Splitsko-dalmatinske županije i dvije iz Šibensko-kninske županije.

104 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. Sedam osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 477 slučajeva zaraze koronavirusom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater