Značajni datum

U domu DVD-a obilježen Međunarodni dan vatrogasaca: Na ponos svim mještanima i samoj Općini Medulin

| Autor: Glas Istre
Vatrogasci Medulin

Vatrogasci Medulin


U povodu blagdan Sv. Florijana, Međunarodnog dana vatrogasaca, načelnik Općine Medulin Goran Buić sa suradnicima posjetio je sjedište Dobrovoljnog vatrogasnog društva Općine Medulin, vatrogasni dom u Medulinu, te se pridružio članovima društva u obilježavanju ovoga značajnog datuma. Ispred DVD doma predsjednik društva Marin Mihovilović i članovi zajedno s načelnikom Buićem zapalili su svijeće te minutom šutnje, uz upaljene sirene, odali počast svim poginulim vatrogascima.

Lani 7 intervencija

U prigodnom obraćanju, Mihovilović je pojasnio kako je 4. svibnja istovremeno i Hrvatski dan vatrogasaca, a cijeli mjesec svibanj je mjesec zaštite od požara. Zbog pandemije, ove godine je umjesto prijema kod načelnika, delegacija Općine došla u njihovo sjedište. Ukratko je naveo da trenutno društvo, koje je osnovano 1978. godine, broji 60-ak članova svih kategorija, od čega 30-ak operativnih, a među njima i četiri žene, dodajući kako je u slučaju potrebe u roku od 15-ak minuta moguće okupiti ekipu od najmanje 15 članova, spremnih u bilo koje doba dana ili noći na svaku vrstu intervencije.

U protekloj godini, imali su, nadodao je, sedam intervencija, od čega tri na području općine Medulin, a ostale četiri na području Područne vatrogasne zajednice Pula. Osim intervencija imali su u istom periodu 60-ak izlazaka za osiguranje, odnosno preventivnu zaštitu od požara na našem području, a u redovnim aktivnostima osim vježbi i dežurstava, iako nešto rjeđe nego ranije, sastaju se u ekipama svakih petnaestak dana te zajednički uređuju i održavaju vatrogasni dom na Mukalbi u Medulinu u kojemu imaju svoje sjedište od 17. svibnja 2017. godine. Uspješne i brze intervencije i djelovanje društva moguće su i zahvaljujući voznom parku na raspolaganju, koji se pojačava i obogaćuje iz godine u godinu. U proteklom periodu bili izrazito angažirani u pomaganju sustavu civilne zaštite i građanima uslijed pandemije COVID-a, pa je upravo u DVD domu u Medulinu kroz cijeli prošli period bio sabirni i distributivni centar za namirnice i potrepštine.

Najbolje organizirani

Načelnik Općine, i sam član medulinskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, zahvalio se te čestitao svim njegovim članovima, ističući da je njihova uloga još značajnija, jer se radi isključivo o dobrovoljnim vatrogascima, volonterima, koji, od najmlađih do najstarijih članova, svoj život uvijek iznova stavljaju na kocku kako bi spasili tuđe živote i imovinu te u tom smislu njihova nesebičnost i požrtvovnost zaslužuju svaku pohvalu i poštovanje svih nas.

U prigodi obilježavanja njima posvećenog blagdana, načelnik Buić uručio je Mihoviloviću zahvalnicu za sve članove društva te prigodan i simboličan dar, uokvirenu umjetničku sliku s motivom, odnosno simbolom Medulina, župnom crkvom Svete Agneze. Dodao je kako je DVD Općine Medulin zaista na ponos svim mještanima i samoj Općini, jer je tijekom svoga postojanja razvilo djelatnost i prepoznatljivost te izraslo u uzorno dobrovoljno vatrogasno društvo, nadaleko poznato diljem Hrvatske i izvan granica naše zemlje. Danas se ubraja u jedno od najbolje organiziranih i opremljenih vatrogasnih organizacija na području Istarske županije. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum