SLUČAJ IZ MEDULINA

Trgovački centar mora isplatiti veliku odštetu ženi koja je slomila ruku ispred njihove trgovine

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
Medulin panorama Arhiva

Medulin panorama Arhiva


Tvrtka Lidl Hrvatska trebala bi, prema nedavnoj nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Puli, isplatiti više od 45 tisuća kuna ženi koja se još početkom 2020. godine ozlijedila na ulasku u njihov trgovački centar u Medulinu, a sve zbog toga što nisu htjeli angažirati jednog radnika koji bi izvan radnog vremena dežurao dok se čisti prostor ispred trgovine. Nesretna se Medulinka spotaknula o crijevo za vodu koje je bilo razvučeno ispred ulaza u trgovinu.

Pritom se i poskliznula i pala na desnu ruku te zadobila, kako stoji u presudi, frakturu treće metakarpalne kosti te subtotalnu rupturu tetive desne nadlaktice. Od tih se ozljeda, navela je na sudu, liječila godinu dana.

Osim što je u početku imala gips, obavila je i više od 50 fizikalnih terapija, a liječenje je okončala u veljači 2021. Da bi stvar bila gora, žena se više nikada neće u potpunosti oporaviti od zadobivenih ozljeda. Naime, sud je utvrdio da je tužiteljici trajno umanjena životna i radna aktivnost za 10 posto u odnosu na ranije zdravstveno stanje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom