NAJNOVIJE


PRVI PUT U ARENI

Svečana promocija 283 diplomanta Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" 


Svečanu promociju u Areni zapamtit će 283 diplomanta Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" koji su danas, prvi put na najljepšoj pozornici na otvorenom, tradicionalnim pomicanjem uresa na kapi s lijeve na desnu stranu obilježili ulazak u akademsku zajednicu. U prepoznatljivim togama i kapama, okruženi svojim najbližima i brojnim gostima, svi slavljenici zajedno preplavili su čitav parter antičkog amfiteatra, ponosa Pule. Dojmljiva slika privukla je pažnju i brojnih turista kojima tijekom svečane prisege promovenata nije bio zatvoren ulaz. Slobodno su šetali Arenom, mnogi i posjedali na kamene škaline i pomno pratili događaj, sve do završne dojmljive scene s tristotinjak akademskih kapa u zraku. Sve je snimano i dronom, uz jake medijske kamere i, naravno, obiteljske fotoaparate.

Prisežemo!

- Svi smo ovdje prisutni pobjednici, a sada je pred vama prvenstvo s brojnim izazovima s kojima ćete se morati suočavati. Treneri će i dalje biti uz rub igrališta, ali ćete svoje utakmice dalje igrati sami, u iznimno dinamičnom okruženju. Budite akademski gladijatori u borbama znanjem kao glavnim oružjem. Na mjestu smo koje odiše poviješću, simbolizira predanost i odvažnost. Zato, nemojte propustiti jedan dan da ne naučite nešto novo i na stručnom planu, ali i na svim ostalim područjima života. Usudite se i budite hrabri! Usudite se mijenjati Lijepu našu i Krasnu zemlju. Nedostaje nam kritična masa onih koji imaju znanja, društvene odgovornosti, visoke moralne kvalitete i usude se, poručio je dekan FET-a izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović novim akademskim građanima Hrvatske, upućujući ih na dr. Miju Mirkovića čije ime nosi pulski fakultet, kao čovjeka znanstveno odgovornog i čestitog.

Zajedno s prodekanima izv. prof. dr. sc. Ksenijom Černe i izv. prof. dr. sc. Manuelom Benazićem, profesor Zenzerović uručio je diplomu i bijelu ružu svakom od šest sveučilišnih magistara i magistara ekonomije te 121 sveučilišnom magistru i magistru poslovne ekonomije, smjerova financijski menadžment, marketinško upravljanje, menadžment i poduzetništvo, turizam i razvoj te poslovna informatika. Pozornicom su prošla i potpisala se u knjigu diplomanata i 23 sveučilišna prvostupnika ekonomije, 128 prvostupnika poslovne ekonomije te pet diplomiranih ekonomista sa sveučilišnog dodiplomskog studija po predbolonjskom programu. Najbolji studenti u svakom od šest studijskih usmjerenja nagrađeni su godišnjom pretplatom na najtiražniji hrvatski poslovni tjednik, da ostanu informirani u svijetu biznisa. A svima su ostale kape za uspomenu na zaista važan trenutak u njihovom životu.

Akademsku prisegu da će svoje znanje stalno proširivati i dijeliti s drugima, na dobrobit svoje zajednice i čitave domovine pročitala je Sara Rahmonaj i svi su u zboru potvrdili: "Prisežemo!". U ime svih diplomanata profesorima Fakulteta ekonomije i turizma zahvalio se Danijel Petrović, naglasivši da su im tijekom studija nesebično prenosili svoja znanja, iskustva i ljubav prema profesiji. Svečanoj promociji prisustvovali su i dekani, pročelnici i predavači s drugih fakulteta i odjela pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile, gdje je FET najveća sastavnica. Bili su tu i prorektori Sveučilišta prof. dr. sc. Nevenka Tatković, prof. dr. sc. Lorena Mošnja-Škare i prof. dr. sc. Marinko Škare, zatim ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina, voditelj Sveučilišne knjižnice dr. sc. Bruno Dobrić i brojni drugi. Uz naravno, članove obitelji diplomanata kojima je ovo bio također važan i svečan trenutak.

O, Fortuna

Program je vodila Nikolina Klečina, a svečanost su uljepšali studenti Muzičke akademije. Akademski mješoviti zbor pod ravnanjem maestra Domenika Briškog i Instrumentalni ansambl izveli su zanimljiv glazbeni program. Dojmljivu organizaciju zaokružili su zborskim djelom "O, Fortuna" iz glasovite "Carmina Burane" te akademskom himnom "Gaudeamus". Za kraj spomenimo odličnu organizaciju prvog ovakvog događaja u Areni, s dobrim ozvučenjem, decentno ali svečano uređenom pozornicom, brojnim razvodnicima, bočicama svježe vode koje su dijeljene na ulazu. Mislilo se na sve. Jedino termin nije sretno odabran: usred dana, pod jakim suncem, u kamenom amfiteatru, bez trunke hlada.

(Duška PALIBRK, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam