U PAZINU OBILJEŽEN SVJETSKI DAN UČITELJA

Svako dijete priča je za sebe i zato je posao učitelja lijep, a svaki djetetov osmjeh i iskazano zadovoljstvo je nagrada

Među jubilarcima, impresivnih 35 godina odgojno-obrazovnog rada obilježili su Ester Čikada i Sanja Banko iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin te Igor Dobrić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin

| Autor: Glas Istre
Svi nagrađeni jubilarci iz pazinskih škola

Svi nagrađeni jubilarci iz pazinskih škola


Grad Pazin i ove se godine pridružio obilježavanju Svjetskog dana učitelja te je tim povodom jučer, 5. listopada u dvorani "Istra" pazinskog Spomen doma održana prigodna svečanost.

Na ovaj dan učitelji i učiteljice dobivaju zasluženo priznanje za važnost svoga rada, a obilježavanje njihovog dana bila je i prigoda za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj pojedinca i društva u cjelini, kao i samog i obrazovanja.

Priznanja i zahvale

Ovogodišnju su svečanost obilježili odgojno-obrazovni djelatnici i djelatnice pazinskih odgojno-obrazovnih ustanova, njih 40, koji su u protekloj godini navršili jedan od jubileja za 10, 15, 20, 25, 30, 35 godina rada, a kojima je pazinska gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima uručila priznanja i zahvale.

Među jubilarcima, impresivnih 35 godina odgojno-obrazovnog rada obilježili su Ester Čikada i Sanja Banko iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin te Igor Dobrić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin.

U svom obraćanju u ime svih ovogodišnjih jubilaraca i jubilarki Ester Čikada istaknula je kako se, bez obzira na staž, učitelj uvijek osjeća mladim zahvaljujući svojim učenicima.

- Posao učitelja je zahtjevan i odgovoran. Svako dijete priča je za sebe te je zato taj posao i lijep, a svaki djetetov osmjeh i iskazano zadovoljstvo u tom radu je nagrada. Stoga, loše zaboravljamo, a dobro i lijepo pamtimo i guramo naprijed, rekla je Čikada.

Čestitajući svima, upravo lijepa sjećanja na učitelje i učiteljice iz svojih školskih dana kroz osobnu priču u svom obraćanju okupljenima je prenijela pazinska gradonačelnica Suzana Jašić. Naglasila je pritom iznimnu ulogu učitelja i učiteljica, među ostalim, za razvoj samopouzdanja, talenta i kasnijih interesa i opredjeljenja.

- Tajna odrasle dobi, u zrelijim godinama je da preispitujemo sebe, roditelje, a i svoje učitelje. Ja sam u nekom trenutku postala svjesna da za moje zanimanje za čitanje, pismenost, interes za znanost i aktivizam nisu zaslužni samo roditelji, geni i okolina, već da je sve to također produkt i zasluga mojih učitelja. Stoga, može se reći kako vi, učitelji i učiteljice, svakog dana svojim radom utječete na sutra, istaknula je gradonačelnica Suzana Jašić.

Učitelji su primjer

U ime svih ravnatelja pazinskih odgojno-obrazovnih ustanova ravnateljica Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin Vesna Rusijan uputila je zahvalu i čestitke, naglasivši, među ostalim, kako je najveće zadovoljstvo onih koji rade u odgojno-obrazovnom sustavu kada djeca u život ponesu dobar osjećaj i sjećanje na lijepe dane, znanje, a i saznanje o tome kako je važno da svoj život grade na znanju, poštovanju sebe i drugih te okruženja u kojem žive.

- Mi, učitelji, svojim primjerom, načinom na koji živimo, trebamo biti modeli onoga o čemu poučavamo, poručila je Vesna Rusijan.

Obilježavanju Dana učitelja nazočili su i gosti iz Španjolske i to ravnatelji i ravnateljice sa suradnicima i suradnicama iz tamošnjih odgojno-obrazovnih institucija koji u sklopu ERASMUS projekta borave u Dječjem vrtiću Olga Ban Pazin te Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile. Svečani program organiziran je u suradnji sa pazinskim odgojno-obrazovnim ustanovama i PUOP Pazin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom