NAPOKON OSVJEŽENJE

SUTRA UJUTRO STIŽE PROMJENA VREMENA: U Istri lokalni pljuskovi i neverini

| Autor: Glas Istre
(Foto: Istramet)

(Foto: Istramet)


Sutra nam konačno stiže promjena vremena. Donosi nam pljuskove praćene grmljavinom, naročito u kopnenom dijelu Istre, dok su na moru izgledni izolirani neverini, posebice navečer, prenosi Istramet

Glavnina kiše pasti će u Sloveniji i Gorskom kotaru gdje su izgledne vrlo obilne količine, a pritom lokalno može biti jačeg tučonosnog nevremena.

Destabilizacija atmosfere slijedi već noćas, ali glavnina pogoršanja vremena stiže sredinom dana. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni vjetar koji će u drugom dijelu dana okrenuti na buru. Temperature zraka postupno će se sniziti, međutim vruće ljetno vrijeme pratit će nas do daljnjega.

Navečer slijedi nova umjerena destabilizacija atmosfere kada izoliranih neverina može biti i duž zapadnu obalu Istre, nemojte da vas iznenade! Pritom lokalno može pasti i nešto značajnija kiša (10-20 mm), međutim kod ovakvih frontalnih poremećaja konkretnu kišu na cijelom poluotoku nije realno očekivati.

Nakon fronte, atmosfera će se brzo smiriti. Od srijede nas očekuje djelomice sunčano i poprilično vjetrovito vrijeme s burom i sjeverozapadnjakom. U četvrtak slijedi daljnja stabilizacija vremena uz smanjenje naoblake i porast temperatura zraka koje će se ponovno penjati do 35 °C. (P.R./IM).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of