DANAS U PULI

Stipe Mesić podržao kandidate IDS-a za gradonačelnicu i župana

| Autor: Glas Istre
Mesić, Miletić i Puh Belci danas na tržnici u Puli (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)

Mesić, Miletić i Puh Belci danas na tržnici u Puli (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)


U posljednjim danima kampanje kandidatima IDS-a za gradonačelnicu Pule odnosno župana Istarske županije došla je velika pomoć.

Naime, podržao ih je Stipe Mesić, bivši predsjednik koji je uživao veliku popularnost.

Mesić je danas boravio u Puli s Borisom Miletićem, još uvijek aktualnim gradonačelnikom koji se kandidirao za župana i Elenom Puh Belci, aktualnom zamjenicom gradonačelnika koja se kandidirala za gradonačelnicu.

- Istra zaslužuje Borisa i Boris zaslužuje Istru, istaknuo je Stjepan Mesić, naglasivši da je Istra uvijek prednjačila u civilizacijskom smislu, a otkad se Hrvatska osamostalila još i više.

- Istra je i u gospodarskom smislu napravila puno. Uzmemo li u obzir divlju i kriminalnu privatizaciju, Istra predstavlja oazu u Hrvatskoj, naveo je Mesić, dodajući da je Istra "puno toga preživjela i napravila, a što mnogi u Hrvatskoj nisu učinili".

- Istra je u mnogočemu pokazala da je primjer, pa i primjer cijeloj Europi. Naime, Istra se borila za ono što tek očekuje Europu. Europa će biti kontinent regija, a Istra je u tom smislu napravila više iskoraka. U tom smislu ja se zahvaljujem Istrijanima, vama, građanima Istre koji ste krenuli upravo tim putem da se gradi jedna prijateljska suradnja sa svim regijama. I u ovom segmentu smatram da Istra prednjači. To je poziv i drugima da prerastu granice i da surađuju, a tek onda možemo očekivati da će proces mira zahvatiti i druge, kazao je Mesić.

- Znam da bi Boris pobijedio i da ja nisam došao, ali došao sam jer smo prijatelji i da vidi da sam na njegovoj strani, jer on to zaslužuje, naveo je Mesić, dodajući da je predsjednik IDS-a "politički dobro orijentiran, pravi antifašist, za istinsku demokraciju, kao i za razvoj Istre".

- Mi se konačno moramo okrenuti budućnosti, a Boris je za mene budućnost i zato ima moju punu podršku, kazao je bivši predsjednik RH Stjepan Mesić dodajući i da "svim srcem navija i za Elenu Puh Belci, kao kandidatkinju IDS-a za gradonačelnicu Pule".

- Velika je čast i zadovoljstvo imati tako velikog prijatelja Istre gospodina Mesića kod nas ovdje u Puli. Hvala od srca na velikoj podršci, rekli su Boris Miletić i Elena Puh Belci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater