NAJNOVIJEPOS(T) FESTUM

Stanari novih zgrada u Fažani popisuju nedostatke: Općinski će odvjetnik, ako treba, zastupati stanare

S podjele ključeve u rujnu

Svim je stanarima bilo rečeno da popišu nedostatke i dostave ih APN-u jer je zgrada pod garancijom, rekla je donačelnica Ada Damjanac, a načelnik Radomir Korać da je na APN-u da izda nalog tvrtki Rog da nedostatke ukloni

 

Bude li sporova stanara POS-ove zgrade u Fažani s izvođačem radova ili Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) zbog nedostatka izgradnje, Općina će im osigurati pravnu pomoć i potporu. Takav je zaključak proistekao iz rasprave o stanovima iz programa poticane stanogradnje na protekloj sjednici Općinskog vijeća.

Da konačnim useljenjem problemi stanara nisu riješeni te da konstantno otkrivaju nedostatke u gradnji, upozorila je na sjednici vijećnica Dragana Belas. Pritom treba i podsjetiti da su stanari 12 stanova čekali pola godine na dodjelu ključeva jer zgrada, odnosno zgrade nisu mogle proći tehnički pregled. Gradnju je tvrtka Rog iz Darde završila na proljeće kako je i planirano, ali su tek pred rujan uklonjeni nedostaci koji su se odnosili uglavnom na protupožarnu zaštitu. Pritom su se i brojni stanari, koji su u to vrijeme već plaćali prve rate kredite, suočili s problemom da istovremeno moraju podmirivati i podstanarstvo. Uz to, treba navesti i da su Fažanci POS-stanove kupili po cijeni od 1,1 tisuće eura po kvadratu, što je prema nekim informacijama najviši iznos u zemlji!

- Na APN-u je da Rogu da nalog da ispravi sve nedostatke, rekao je načelnik Radomir Korać te podsjetio da je Općina dala zemljište i infrastrukturu za izgradnju stanova, ali i urgirala kod izvođača radova i APN-a kao investitora da ubrzaju postupak i uklone nedostatke.

- Svim je stanarima bilo rečeno da popišu nedostatke i dostave ih APN-u jer je zgrada pod garancijom, rekla je donačelnica Ada Damjanac. Belas je predložila da, ukoliko dođe do potrebe za pokretanjem spora, Općina stanarima ustupi svog odvjetnika. Stanarima u ovom trenutku sigurno nisu potrebni dodatni financijski izdaci, s čime su se složili i predstavnici izvršne vlasti te obećali da će odvjetnik, o trošku Općine, zastupati stanare bude li potrebe za tim. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike