UTRKA ZA VODSTVO HDZ-a U PULI ZAVRŠILA BEZ POBJEDNIKA

Slišković i Tomaić idu u drugi krug


Iako je Marija Slišković, jedna od kandidatkinja za predsjednicu pulske podružnice HDZ-a na današnjim izborima dobila najviše, odnosno 82 glasa, to joj ipak nije bilo dovoljno za pobjedu. Naime, od 924 člana na izbore je izašlo nešto više od petine, a od 211 važećih listića najviše su glasova dobile Slišković (82) te Tatjana Tomaić koja je dobila 58 glasova. No, obzirom da je za pobjedu potrebno dobiti 50 posto plus jedan glas onih koji su izašli na izbore, pobjednika nema i ove dvije kandidatkinje ulaze u drugi krug. O datumu održavanja odlučit će izborno povjerenstvo. Budući da su sljedeća dva vikenda blagdani, izbori će se vjerojatno održati tek u travnju.

Inače, članovi stranke tijekom današnjeg glasanja, koje se održalo u prostorima gradskog HDZ-a na Danteovom trgu u Puli mogli su birati između čak četiri kandidata i to Mirka Jurkića, Ivone Gudelj, Tatjane Tomaić i Marije Slišković.

Kandidat Mirko Jurkić dobio je 39 glasova, a Ivona Gudelj 31.

Podsjetimo, izbori su raspisani nakon što je u siječnju prošle godine predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg raspustio je dvije podružnice, ovu u Puli i onu u Žminju.

Marija Slišković, 48-godišnjakinja je iz Širokog Brijega gdje se školovala i završila srednju građevinsku školu arhitektonskog smjera dok je zvanje inženjera građevine stekla u Zagrebu. U Puli živi već deset godina, a članstvo u podružnici aktivirala je prije dvije godine.

Tatjana Tomaić, znanstvenica je i političarka, rođena u Puli, gdje živi i radi. Učiteljica je razredne nastave, profesorica talijanskog jezika i književnosti i magistrica političkih znanosti. Zaposlena je u pulskoj podružnici Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. Županijska je vijećnica HDZ-a i potpredsjednica Kluba vijećnika. Koja će od ove dvije kandidatkinje voditi pulski HDZ-e znat će se vrlo uskoro. (L. SLIJEPČEVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater