UREĐUNJE PJEŠAČKIH ZONA U POREČU

Sanira se tlakovac u Červar Portu, a nogostup dobivaju Hvarska i Brionska ulica

| Autor: GI

Grad Poreč-Parenzo nastavlja s uređenjem nogostupa i pješačkih površina, te će tako danas,  početi radovi na uređenju nogostupa u dijelovima Hvarske i Brionske ulice. Radovi će obuhvatiti ukupno 220 metara novih pješačkih površina radi sigurnijeg prometovanja pješaka u navedenim ulicama. Tijekom izvođenja radova mole se svi sudionici u prometu za strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije. Radove izvodi pulsko poduzeće Cesta u sklopu ugovora na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva na području Grada Poreča u 2018. i 2019. godini.

 
 

Također, u tijeku je sanacija dijela popločenja na pješačkim površinama u naselju Červar Porat. Na površinama Pučkog trga, te Skalinadi i Stradunu, na više lokacija, vrši se sanacija popločenja, odnosno postojećih betonskih opločnika – tlakovca, kako bi se izravnale površine koje su dotrajale, te koje su uslijed rasta stabala postale neravne.

Uz navedeno, sanirat će se površine ogradnih, te potpornih zidova i sjedalica, kao i dijelovi stepeništa na području Pučkog trga. Na Stradunu se vrši sanacija oborinskih poklopaca i dijelova kanaleta. U sklopu sanacije, očišćen je postojeći sustav oborinske kanalizacije na udarnim dijelovima naselja.

Temeljem Ugovora o građenju radove na sanaciji izvodi gospodarski subjekt Grip Juričić d.o.o. Pazin, a radove na čišćenju oborinske kanalizacije, gradsko poduzeće Odvodnja Poreč d.o.o., u sklopu godišnjeg redovnog, te vanrednog održavanja postrojenja oborinskog sustava naselja Červar Porat.

Osim ovih radova, nastavlja se i s nasipavanjem puteva u porečkim gradskim i prigradskim naseljima. Ovih je dana obrt Vežnaver završio nasipavanje dijela puta u ulici 43. Istarske divizije u naselju Finida u dužini od 50 metara i širine 5 metara.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum