NAČELNIK OPĆINE KANFANAR

SANDRO JURMAN: Razvoj mjesta dugujemo željeznici. Modernizacija pruge Kanfanaru bi dala dodatni značaj u smislu prometne i strateške važnosti za Istru

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Sandro Jurman (Snimio Milivoj Mijošek)

Sandro Jurman (Snimio Milivoj Mijošek)


Kanfanar je kroz povijest, a i danas, jedno od najvažnijih prometnih čvorišta Poluotoka, s time da je ogromnu ulogu, koju u razvoju te općine danas ima autocesta, prije gotovo stoljeće i pol imala željeznička pruga.

- Željeznica je dugo vremena imala izuzetno velik značaj za Kanfanar i za njegov razvoj, budući da smo jedno vrijeme bili raskrsnica željezničke pruge prema zapadnoj obali Istre, a nakon toga praktički i glavna stanica na kojoj su se iskrcavali i ukrcavali putnici koji su vlakom dolazili ili odlazili sa zapadne obale Istre, prije svega područja Rovinja i Poreča.

Zbog svega toga, kao načelnik Općine, s velikim zanimanjem pratim razvoj ove ideje i uvjeren sam da bi realizacija ambicioznog projekta obnove i modernizacije pruge Kanfanaru donijela još jedan poticaj i dala mu dodatni značaj u smislu prometne i strateške važnosti za Istru, kazao nam je kanfanarski načelnik Sandro Jurman komentirajući planove i aktivnosti HŽ Infrastrukture vezane uz obnovu istarskih pruga.

U Kanfanaru se trude maksimalno iskoristiti prilike koje im pruža ta strateška prometna pozicija na kojoj se nalaze, pa je tako upravo čvorište Istarskog ipsilona glavni razlog zbog kojeg se kreće u opremanje i aktiviranje poslovne zone Okreti.

- Sigurno da bi željeznički promet u tom smislu nadogradio naš značaj i našu situaciju, te da bi Kanfanar postao još zanimljivija lokacija za brojne djelatnosti koje su usko vezane uz prometovanje. Ukoliko bismo dobili modernu, brzu i jeftinu željeznicu, a niža cijena jest jedna od karakteristika te vrste prijevoza, to bi svakako pomoglo poslovanju sadašnjim gospodarskim subjektima poput TDR-a i AR Packaginga koji predstavljaju veliku industriju, ali i brojne manje poduzetnike koji bi tako mogli razvijati svoje poslove, a i osmišljavati nove poduzetničke ideje, kazao je Jurman.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom