GODINE PROLAZE, DUG RASTE...

Sadašnji načelnik Općine Žminj ograđuje se od odgovornosti u slučaju općinske tvrtke koja porečkom poduzetniku duguje ogroman novac za komunalnu infrastrukturu. PLAVČIĆ: "OPĆINA NIJE STRANKA U POSTUPKU"

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Dječji vrtić Rapčići i dalje funkcionira, iako su na zgradu sjele i tvrtka Istrakop i Porezna uprava/Željko Plavčić (Anđelo DAGOSTIN/Milivoj MIJOŠEK)

Dječji vrtić Rapčići i dalje funkcionira, iako su na zgradu sjele i tvrtka Istrakop i Porezna uprava/Željko Plavčić (Anđelo DAGOSTIN/Milivoj MIJOŠEK)


Što misli o višegodišnjem dugovanju općinske tvrtke porečkom poduzetniku Branku Kovačiću i postoji li u ovom slučaju odgovornost Općine, pitali smo žminjskog načelnika Željka Plavčića.

Kako smo pisali, radi se o poslovima na izgradnji komunalne infrastrukture koji Kovačiću, odnosno njegovoj tvrtki Istrakop već godinama nisu do kraja plaćeni. Dug je s kamatama dosad narastao na čak 7 milijuna kuna.

- Mišljenja smo da Općina Žminj nije odgovorna, niti smije nadoknaditi bilo kakvo potraživanje s predmetnog osnova, izgradnje komunalne infrastrukture, Istrakopu d.o.o., kaže žminjski općinski načelnik Željko Plavčić. - Općina Žminj nije stranka u postupku, tako da postupak niti smijemo zakonski, niti u bilo kojem obliku komentirati dok ne bude okončan, odgovorio je Plavčić koji funkciju načelnika obnaša posljednje tri godine.

Ostali akteri žminjske općinske vlasti iz perioda kada se dogovarao posao s Istrakopom i gradila infrastruktura u industrijskoj zoni nerado iznose svoje viđenje situacije. Prije četiri godine smo razgovarali s tadašnjim općinskim načelnikom Markom Križmanom koji je i danas na Sudskom registru naveden kao osoba ovlaštene za zastupanje tvrtke Žminj d.o.o. Tada je istaknuo da u vrijeme sklapanja poslova i izvođenja radova nije bio odgovorna osoba, već djelatnik firme, te da je, u slučaju da postoji odgovornost, ona na onima koji su ugovorili poslove, a nisu ih platili.

Tadašnju kaznenu prijavu protiv Općine Žminj ocijenio je deplasiranom. S obzirom da je zgradi mjesnog dječjeg vrtića prijetila ovrha, tada je pripremao dokumentaciju za izgradnju novog vrtića koji se upravo gradi pod ingerencijom novog općinskog vodstva.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum