TREĆA SREĆA

NASTAVLJA SE ZAVRZLAMA U SLUČAJU DIREKTORICE TZ ŽMINJ: Na funkciju tajnim glasanjem izabrali Lenku Šajina, ali uopće nisu razgovarali s jednom od kandidatkinja. Doznajemo kako će sve završiti

| Autor: Chiara BILIĆ
Načelnik Općine Žminj i predsjednik TZ-a Željko Plavčić/Lenka Šajina

Turistička zajednica Općine Žminj opet plijeni pažnju. Iako je nekadašnja voditeljica ureda TZ-a Lenka Šajina zbog nezakonitih radnji dobila opomenu pred otkaz na tu funkciju, prošlog ju je petka Vijeće TZ-a umalo unaprijedilo u direktoricu.

Šajina se javila na natječaj, a osim nje razgovoru za to radno mjesto pristupila je još jedna kandidatkinja koja ispunjava uvjete natječaja. Bizarnije je, međutim, što će već za tjedan dana razgovoru pristupiti i treća kandidatkinja jer za to, doznajemo, ranije nije imala priliku. Zbog toga se odluka o odabiru direktorice ipak poništava. I to unatoč činjenici što je Vijeće već podiglo ruke za Šajinu!

Ovaj je natječaj, naime, raspisan 2. siječnja i drugi je za tu poziciju u kratko vrijeme. Prvi je objavljen 2. listopada, ali je poništen jer je tada utvrđeno da je Šajina 2017. i 2018. godine, tijekom Istarskog festivala pašte, općinski novac domaćicama isplaćivala ne na račun već na ruke, zbog čega je dobila opomenu pred otkaz. Naime, kuhar koji je sudjelovao na festivalu je od Općine po propisima dobivao naknadu, ali potom bi dio tog novca proslijedio Šajini. Ona je zatim tim novcem, praktički na crno isplaćivala djelatnice koje su na festivalu pripremale tradicionalna jela. Osim toga, utvrđeno je i da je Šajina u prosincu 2017. godine službene i tajne dokumente davala neovlaštenoj osobi, izvan TZ-a.

Do tih se saznanja došlo tijekom 2018. i 2019. kad je Šajina bila na porodiljnom dopustu, a njezinu je funkciju obnašala Nensi Pereša Licul. No, sve je utvrđeno tek na sjednici TZ-a 30. listopada prošle godine, nakon što je prvi natječaj već bio raspisan.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini