KUP SV. EUFEMIJE

ROVINJ: Oldtimeri plijenili pažnju prolaznika. Stigla posebno vrijedna vozila

| Autor: Aleta Brattoni
(Snimila Aleta Brattoni)

(Snimila Aleta Brattoni)


Kišni početak dana nije zaustavio Auto klub Istra Oldtimer iz Rovinja u organizaciji tradicionalnog Kupa sv. Eufemije koji je startao s rovinjskog glavnog gradskog trga ove subote u 17 sati.Ilustracija

Iako je za ovogodišnje, 12. izdanje ove manifestacije najavljivano i preko šezdeset vozača, odnosno oldtimera, upravo je zbog vremenskih neprilika nekolicina odustala, pa je tako prisutno bilo njih oko pedeset pet, kojima se na kraju ipak osmjehnulo i sunce.

Osim članova rovinjskog Kluba, točnije njih tridesetak, ovom su čuvenom Kupu prisustvovali i naši susjedi Talijani, ali i nekoliko Nijemaca.Ilustracija

Prije samog polaska, vozači su svoje limene ljubimce izložili u samome središtu grada, gdje su se, uz starogradsku jezgru s jedne strane, te obalom s privezanim brodicama s druge strane, savršeno uklopili i plijenili pažnju svih prolaznika.

Brojni su se i fotografirali kraj najdražeg starodobnog vozila, a za pitanja su na raspolaganju bili i njihovi vlasnici.

Najstariji izloženi auto, kako saznajemo od predsjednika Auto kluba Istra Oldtimer, Guerina Barbierija, je vozilo Pontiac iz ’31. godine, kojega vozi talijanski državljanin.

Nakon njega, odnosno najstariji unutar rovinjskog Kluba, je upravo Barbierijev oldtimer iz ’34., Fiat Balilla.

Jednom kada su prošli startnu liniju, vozila se 4.800 metara duga staza do Porton Biondija natrag do grada, uz najvažniju vožnju ulicama starogradske jezgre. Navedene su uličice prigodne za vožnju ovih raritetnih automobila čija je prosječna vožnja 10 kilometara na sat.Ilustracija

Vrijedni organizatori nisu odustajali niti u vrijeme korone, pa su tako svoje ljepotane vozili i tada, uz nešto manji odaziv. U organizaciji ovog eventa Auto klub su podržali Grad Rovinj i njegova lokalna Turistička zajednica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter