DVIJE KRUŽNE STAZE

ROVINJ: Oko 140 natjecatelja iz čak šest zemalja otplivalo maraton Sv. Eufemije

| Autor: Aleta Brattoni
Start je bio na isom mjestu za obje staze

Start je bio na isom mjestu za obje staze


Oko 140 natjecatelja sudjelovalo je ove subote u 23. izdanju Plivačkog maratona „Sv. Eufemija“ u organizaciji rovinjskog Plivačkog kluba „Delfin“.

Sudjelovali su rekreativci i profesionalni plivači, a maratonu su se, osim domaćih, pridružili i strani državljani, pa su se tako natjecali Talijani, Slovenci, Austrijanci, Nijemci, pa čak i jedan Norvežanin.Plivački maraton u Rovinju (Aleta Brattoni)

Plivalo se u uvali Valdaliso, sa startom i ciljem utrke u moru ispred plaže ovogodišnjeg domaćina, Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju dr. Martin Horvat u Rovinju. Natjecatelji su birali između dvije kružne staze, Mala Figarola u duljini od 1500 metara ili Velika Figarola u duljini od 3000 metara.

Sve je natjecatelje prije početka utrke dočekalo osvježenje, kao i majice maratona, a uz prigodnu glazbu vježbama istezanja i zagrijavanja nasmijanih su se lica pripremali za ovaj pothvat. Pri ulasku u more i pripremi na startnoj liniji veliku su im podršku pružali brojni promatrači s obale koji su ih bodrili pljeskom i povicima, a s istim su ih žarom i dočekali.

Apsolutni pobjednik na 3000 metara u muškoj konkurenciji je Ivan Cetina iz Kluba daljinskog plivanja Poreč koji je stazu Velika Figarola otplivao u 37 minuta i 54 sekunde, dok je u cilj u ženskoj konkurenciji kao i prošle godine prva ušla Dora Đukić iz PK „Delfin“ s vremenom od 43 minute i 56 sekundi.

Apsolutnim su pobjednicima dodijeljeni pehari, dok su u ostalim kategorijama prva tri mjesta osvojila medalje. Svim sudionicima maratona na 1500 metara organizator je također zasluženo osigurao medalje.

Spomenimo kako je prvi u cilj Male Figarole i ove godine uplivao Dino Crnković, član PK „Delfin“, a među ženskom konkurencijom to je učinila Austrijanka Florentina Pruenster.Ilustracija

Plivači kluba Delfin

Čitav poredak po kategorijama za obje utrke zainteresirani mogu pronaći na stranici stotinka.hr, gdje je i tijekom same utrke obavljeno mjerenje vremena.

Uz pokroviteljstvo Grada Rovinja te njegovu Sportsku zajednicu, brojni su i sponzori ovogodišnjeg maratona, što je omogućilo podjelu nagrada velikom broju sudionika. Nagrađeni su bili tako i predzadnji natjecatelji, najbrži, ali i najsporiji plivači PK „Delfina“, najbrojnija obitelj, najstarija i najstariji natjecatelj(ica), kao i najmlađi i najmlađa, a s obzirom na to da je ovogodišnje 23. izdanje maratona, nagrađeni su bili i natjecatelji koji su na završnu liniju stigli 23.

Novoizabrana lokacija od prošle godine osigurava veću sigurnost plivača, za što su se dodatno pobrinuli iz Kluba „Meduza“ i Aqua sport Rovinj, koji su ih pratili plovilima, odnosno kajacima, dok su se na kopnu u slučaju lošeg vremena za šatore pobrinuli rovinjsko društvo Crvenog križa i rovinjski vatrogasci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum