počinju filmske projekcije

ROVINJ "Medena zemlja" otvara kino/kazalište Gandusio

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
ilustracija

ilustracija


Medena zemlja", koja je uz mnoge ostale nagrade osvojila i Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma i najboljeg dokumentarnog filma, osim u ponedjeljak s početkom u 18 sati, moči će se pogledati i dan kasnije u 21 sat

Gotovo pa simboličnim nazivom dokumentarnog filma "Medena zemlja", nakon poduže stanke uzrokovane pandemijom koronavisusa, 25. svibnja započinju filmske projekcije u rovinjskom hramu kulture kinu/kazalištu "Antonio Gandusio". Inače, "Medena zemlja", koja je uz mnoge ostale nagrade osvojila i Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma i najboljeg dokumentarnog filma, osim u ponedjeljak s početkom u 18 sati, moči će se pogledati i dan kasnije u 21 sat. Dodajmo i da je riječ o fascinantnom filmu u kojemu se ogleda suvremeni odnos čovjeka prema prirodi, odnosno njegova beskrupulozna eksploatacija i zanemarivanje u slijepoj utrci za maksimiziranjem profita.

Za ljubitelje kostimiranih filmova i zaljubljenike u romane Jane Austen, tu je film "Emma", najavljen za večernju predstavu 25. svibnja s početkom u 21 sat, a bit će ponovljen i u utorak u18 sati.

Do kraja svibnja slijedi prikazivanje još tri filma. Dječja, obiteljska komedija "Sune, sune" na repertoaru je 27. i 28. svibnja s početkom u 18 sati, a za nešto stariju publiku tu je, u večernjim terminima (s početkom u 21 sat) romantična drama "Portret djevojke u plamenu". Neće nedostajati ni animiranog filma, konkretno "Playmobil film" bit će prikazan u petak s početkom u 18 sati, te u subotu 30. svibnja kao matineja s početkom u 11 sati.

Za kraj mjeseca Pučko otvoreno učilište grada Rovinja odlučilo se za jedan triler/horor pod nazivom "Nevidljivi čovjek", koji će se "vrtjet" u petak i subotu, s početkom u 21 sat. Upravo da i mlađahni uzrast ne ostane zakinut za "teen triler" tu je i film pod nazivom "Haker" koji će se prikazati 30. svibnja s početkom u 18 sati.

Nije naodmet podsjetiti da će se ulazak u kino/kazalište odvijati po odobrenim mjerama Stožera civilne zaštite, što otprilike znači između četrdeset i četrdeset pet gledatelja po kino predstavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater