Foto TZ grada Rovinja
Jučer je Rovinj ostvario četirimilijunto noćenje! Tim je povodom na Trgu maršala Tita jučer upriličena proslava za građane, odnosno zahvala svima onima koji su svojim djelovanjem osigurali i doprinijeli ovogodišnjem proglašenju grada svete Eufemije turističkim šampionom.
Prostora za napredak još uvijek ima
- Danas smo, ne samo obilježili titulu najuspješnije turističke destinacije u zemlji, već i ostvarili četirimilijunto noćenje, drugu godinu zaredom, što govori u prilog tome da ćemo i ovu godinu okončati rekordnim brojkama, kazala je direktorica Turističke zajednice Rovinj Odete Sapač.
- I ove smo godine imali značajna ulaganju u turističku infrastrukturu i smještajne objekte. Otvoren je Grand Hotel Park i nova ACI marina, ugostiteljski djelatnici i trgovci kontinuirano podižu svoju ponudu na višu kvalitativnu razinu, a ne treba zaboraviti i da je Rovinj dobio novi zabavni klub koji je privukao i privlači mlađu populaciju te dakako upotpunjava cjelokupnu ponudu, rekla je direktorica Sapač.
Na pitanje je li riječ o maksimumu koji Rovinj, kako u smještajnom tako u i infrastrukturnom, odnosno sadržajnom smislu može ponuditi, Sapač smatra kako prostora za napredak još uvijek ima.
- Što se tiče novih ulaganja, koncentrirani smo na razvoj onih turističkih proizvoda koji će u mjesecima pred i posezone osiguravati veću posjećenost. Na tom planu, svakako moram istaknuti odličnu infrastrukturu koju već imamo, a tiče se potreba kongresnog turizma, zdravlja i wellnesa (u hotelu Park nalazi se najveći wellnes u Istri op.n.), kazala je Sapač.
- U suradnji s okolnim turističkim zajednicama puno se radi na razvoju cikloturizma, odnosno osmišljavanju posebnih i atraktivnih paketa za bicikliste, kreiranju gourmet i arheoloških itinerara. Nadalje, razvijamo i posebne proizvode outdoora - kajaking, climbing i treking, rekla je Sapač.
Nogomet i tenis dovode goste
Dodala je da se nije izostavio ni razvoj nogometa i tenisa, odnosno svih onih programa koji će bolje promovirati destinaciju i dovoditi goste, među kojima su dakako i brojni programi iz kulture koji imaju za cilj promociju bogate baštine i tradicije.
Slavljeničkom ozračju kao i petokatnoj torti te ostalim slatkim delicijama, kojima su prethodili i slani zalogaji te vinska kapljica domaćih vinara, pridružio se rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga sa suradnicima. I on je sugrađanima čestitao preksinoćnje premašivanje brojke od četiri milijuna noćenja.
- Ovaj rezultat postignut je zajedničkim radom i ulaganjima. Drugu godinu za redom, pokazali smo da smo među najboljima i da znamo, možemo i hoćemo zadržati status najboljih. Nastavit ćemo ovim tempom, ali i s još većim naglaskom na kvalitetu sadržaja i održivi razvoj, rekao je prvi čovjek Rovinja.
Gradonačelnik Paliaga smatra da turizam sa svim prednostima i blagodatima koje donosi, ne smije biti opterećenje, već blagodat života u gradu. Što se pak tiče novih ulaganja gradonačelnik je izdvojio nastavak uređenja platoa ispred crkve svete Eufemije, čime će, kako ističe, ovaj dragulj Rovinja dobiti novu i urednu cjelinu, upravo onakvu kakvu zaslužuje.
*************
Pet katova čistog užitka u ambalaži koja se reciklira
Pet katova čistog užitka, odnosno šampionsku tortu od oraha, osmislili su i ispekli učenici Strukovne škole Eugena Kumičića. U tortu je "ulupano" 500-tinjak jaja, sedam litara šlaga, više od tri kilograma oraha…, saznajemo od nastavnice slastičarstva Sandre Živolić. Nisu izostale ni domaće slastice poput breskvica, kroštule, cukerančići i margaritice koje su sve služene u ekološkoj ambalaži - tanjurima i vilicama od bambusa. Za pršut, sir i vino pobrinuli su se članovi udruge Agrorovinj, dok su Kristijan i Davor Terzić glazbom začinili dobro posjećeni događaj na Trgu maršala Tita.