U Umagu i Novigradu

FOTO / Rekordna izložba povijesnih automobila

| Autor:  Sanja BOSNIĆ
13. Međunarodna izložba povijesnih automobila –OLD TIMERA

13. Međunarodna izložba povijesnih automobila –OLD TIMERA


Prvomajski je vikend obilježila 13. Međunarodna izložba povijesnih automobila –OLD TIMERA organizirana u subotnjim jutarnjim satima na Trgu slobode.

Na tradicionalnom susretu povijesnih vozila stiglo ih je rekordnih 126, a rekordan je bio i broj posjetitelja, oko tisuću, čime je potvrđeno veliko zanimanje za ovakvom vrstom atraktivnih događanja.

Na šarenom voznom parku hodali su posjetitelji oduševljeno i znatiželjno, a muški se dio publike i dječaka zanimao za tehničke karakteristike vozila, te naposljetku razgovor završio fotografiranjem uz vozila ulaštene karoserije i njegova ponosnog vlasnika. Iako se automobilska tehnologija znatno unaprijedila, reklo bi se da su odl timeri sve više in.

Našlo se tu svih ,danas vodećih automobilskih marki, a od predratnih vozila, onih prije Drugog svjetskog rata, pozornost su privlačila robusna vozila Mercedesa, Fiata, Forda, Balille …a najstariji primjerci su datirali između dvadesetih i tridesetih godina 20. stoljeća. Kolekcionari su stigli sa svojim mezimcima iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije, BiH, Srbije i naravno Hrvatske, ukupno 167 učesnika.

Dojmljivo je bilo njihovo napuštanje trga i usporena vožnja umaškim starogradskim ulicama kroz špalir ljudi gdje su se „životni“ kotači vozila vrtjeli sporo kao u prošlosti, podsjetivši na romantično doba u kojem je vrijeme usporeno otjecalo, a auti bili povlastica samo imućnije gospode.

Upregli su old timeri sve svoje konjske snage da se odvozu put Parka Umaga jer je tu bila organizirana okrjepa i druženje, a zatim nastavili do Novigrada u kojem se prolongirao spektakl izložbom na Mandraču i Velikom trgu u poslijepodnevnim satima.

Za ovaj se zabavan i pamtljiv subotnji dan pobrinuo umaški Old timer club “Eppur si muove” na čelu sa predsjednikom Milanom Vukšićem uz svesrdnu pomoć brojnih sponzora, od kojih izdvajamo vodeće, Gradove Umag i Novigrad, Turističke zajednice Umag i Novigrad, hotelijersku kuću Plava Laguna Poreč i komunalno poduzeće Komunela d.o.o.,Umag.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum