SISTEMATIZACIJA

REFERENT POSTAJE VIŠI REFERENT I TAKO DALJE: Grad Novigrad povećava plaće. Zanimljivo je objašnjenje zašto...

| Autor: Sanja BOSNIĆ

Vijećnici Gradskog vijeća Novigrada jednoglasno su izglasali odluku o povećanju plaća zaposlenicima Grada.

Iz obrazloženja pročelnika Upravnog odjela za poslove ureda gradonačelnika, opće poslove i društvene djelatnosti Alena Luka, doznali smo da se ne radi o svim radnim mjestima, već o pet novih, sistematiziranih u novom pravilniku o unutarnjem redu, kao i nekoliko postojećih gdje se moralo pristupiti korekciji koeficijenata u skladu s Uredbom o klasifikaciji radnih mjesta u lokalnoj samoupravi.

Drugim riječima, do sada su pojedina od tih radnih mjesta imala niži koeficijent od pripadajućeg za stupanj obrazovanja i visoki stupanj složenosti poslova koje su službenici obavljali, radi čega nisu bili svrstani u odgovarajući klasifikacijski rang.

- Korekcija se predlaže za radno mjesto dosadašnjeg samostalnog upravnog referenata za izgradnju komunalne infrastrukture, koje se preinačuje u radno mjesto savjetnika. Zatim se unutar Odsjeka za prostorno uređenje i graditeljstvo sistematizira novo radno mjesto savjetnika za prostorno uređenje i graditeljstvo. Koeficijent se povećava i višem referentu - tajniku u tom odsjeku, rekao je pročelnik Luk.

U Odsjeku za komunalne poslove i redarstvo, prema novoj sistematizaciji, referent na poslovima održavanja postaje viši referent, pa mu se usklađuje koeficijent s višim klasifikacijskim rangom, dok se za radna mjesta referenta-komunalnog redara i prometnog redara odrađuje samo korekcija koeficijenta na više, uz napomenu da se za ta radna mjesta koeficijent nije mijenjao punih deset godina.

U Upravnom odjelu za proračun i gospodarstvo povećavaju se koeficijenti stručnom suuradniku za proračun i finacije te za radno mjesto referenta saldo kontist, s obzirom da su trenutačni koeficijenti za složenost poslova koje službenici obavljaju postali neodgovarajući.

- I naposljetku ova odluka vrijedi i za novo sistematizirano radno mjesto u Upravnom odjelu za poslove ureda gradonačelnika, opće poslove i društvene djelatnosti. Tu se ustrojilo novo radno mjesto stručnog suradnika za sport, udruge i zaštitu na radu, koji će u odnosu na ranijeg referenta obavljati još i poslove vezane uz raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Za sva ostala radna mjesta u gradskoj upravi zadržavaju se postojeći koeficijenti za obračun plaća službenika i namještenika, istaknuo je Luk.

Prilikom izglasavanja odluke predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Torbica pozdravio je ovu odluku.

- Mislim da smo svi svjesni da na nacionalnoj razini kao grad dobivamo nagrade iza kojih stoji ogroman trud za koji su prvenstveno zaslužni zaposlenici ove gradske uprave koje dodatno opterećujemo poslovima za koje, u odnosu na kolege u drugim gradskim upravama, nisu pretplaćeni. Stoga želimo li nastaviti s uspješnim radom te privući mlade, kvalitetene i stručne kadrove, moramo adekvatno valorizirati njihov rad, zaključio je Torbica.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini