LOŠ PRIMJER SVOJIM GRAĐANIMA

GRADONAČELNIK NOVIGRADA ANTEO MILOS KRŠIO SAMOIZOLACIJU I DOBIO KAZNU OD 8.000 KUNA. Objasnio je zašto je izlazio iz kuće

| Autor: Chiara BILIĆ, Danijela BAŠIĆ PALKOVIĆ
Anteo Milos (Jelena PREKALJ)

Zbog odlaska na pogreb ocu istarskog vinara Coronice gradonačelnik Novigrada Anteo Milos već je neko vrijeme bio u samoizolaciji. No kako doznajemo, Milos je prekršio mjeru samoizolacije zbog čega ga je sanitarna inspekcija kaznila s 8.000 kuna. Zanimljivo je da je Milos taj isti dan za naš list izjavio da poštuje naputak epidemiologa te da je u kućnoj izolaciji. Tada je kazao i da nije razvio nikakve simptome zaraze koronavirusom. S Milosom smo i danas ujutro pokušali stupiti u kontakt nekoliko puta, no bezuspješno.

Za 24 sata Milos je rekao da se radi o izlasku neposredno ispred stana u kojem živi, u trajanju od 10 minuta i u cilju sprečavanja rušenja stoljetnog stabla bora i kapelice sv. Lucije.

"Izašao sam u papučama i pidžami i osobno pozvao komunalno redarstvo i policiju. U tih 10 minuta pridržavao sam se svih propisanih mjera ponašanja na otvorenom prostoru. Temeljem zapisnika policije sanitarna inspektorica je postupila po službenoj dužnosti i napisala prekršajni nalog na koji ću u roku od 15 dana napisati pismenu žalbu. Moja samoizolacija trajala je samo tri dana, od četvrtka do subote. Događaj je bio u četvrtak ujutro, a služeni poziv HZJZ, kojim su uzeli moje podatke i dali detaljne upute, bio je isti dan u popodnevnim satima. Smatram da su sve službe profesionalno odradile svoj posao. Od jučer sam nastavio normalno sa svim aktivnostima pošto nisam imao nikakve simptome bolesti. Zahvaljujem na razumijevanju jer smatram da nisam napravio ništa loše u ovoj situaciji", rekao je Milos. 

Podsjetimo, novigradski gradonačelnik je 7. ožujka prisustvovao sahrani oca umaškog vinara Morena Coronice, zbog čega je u izolaciji trebao ostati do subote, 21. ožujka. Na tom je sprovodu bilo preko stotinu ljudi, među ostalima i nekoliko članova obitelji iz Italije. Nakon što je Coronici, njegovoj supruzi i majci dijagnosticirano oboljenje te su hospitalizirani u pulskoj općoj bolnici, nekolicini je osoba s tog područja evidentirana zaraza. I preminuli ugostitelj Nino Kernjus prema svemu sudeći zarazio se jer je bio u kontaktu s osobama koje su bile na tom pogrebu, a koje su nakon sahrane boravile u njegovom restoranu.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum