PRESSICA STOŽERA

Ravnatelj istarskog Zavoda Aleksandar Stojanović objasnio ZAŠTO VEĆ DVA DANA NA POLUOTOKU NEMA ZARAŽENIH I POHVALIO SE DA SE "DRIVE IN" METODA UZIMANJA UZORAKA U ISTRI KORISTI VEĆ 8 DANA

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Na današnjoj pressici Stožera civilne zaštite Istarske županije ravnatelj HZZJZ-a Istre Aleksandar Stojanović potvrdio je da je 16 briseva poslanih u Zagreb minulih dana negativno te da je Istra i dalje na ukupno 72 utvrđena slučaja zaraze koronavirusom, od čega su dvije osobe preminule.

"Dakle, 48 sati nemamo novooboljelih, a dobra vijest je i što je još jednao osoba izliječena", rekao je Stojanović, pojasnivši kako to da nema novih pacijenata u Istri.

"Mjere daju učinak. Ovo je slika onoga što smo radili prije 10-15 dana, a isto tako za 10-15 dana vidjet će se što smo radili sada", rekao je Stojanović.

Dodao je da su iz Istre poslana 63 uzorka, iz OB Pula i s područja Umaga.

"Želimo ukloniti sumnje s tog područja koje je najviše pogođeno", rekao je Stojanović, pojasnivši da u Istri takozvani "Drive in" sistem prikupljanja uzoraka, kojim su se jučer pohvalili u Zagrebu, funkcionira već osam dana. 

"To je elegantna metoda jer pruža zaštitu i osobi čiji se uzorak uzima, i osobi koja uzima uzorak", rekao je Stojanović, napomenuvši da njihov čovjek to radi an terenu oko Umaga. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum