drugo mišljenje

Pulski kirurg dr. Mario Glavaš kaže da se korona može suzbiti koktelom lijekova i tvrdi da je cijepljenje protiv virusa više iluzija nego realnost: "PROTIV KORONE BIH SE LIJEČIO VEĆ POSTOJEĆIM POSTUPKOM"

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Snimio : D. ŠTIFANIĆ

I dok u svijetu još nije posve jasno je li razvijeno cjepivo protiv koronavirusa ili nije, odnosno dok još uvijek traju prijepori je li i tko uspio pronaći magičnu formulu protiv korone, postoji teza da jedina prava i učinkovita strategija protiv koronavirusa već postoji, a sastoji se u primjeni nekoliko lijekova istovremeno. Taj postupak liječenja iznio nam je njegov autor, poznati pulski kirurg doc. dr. sc. prim. Mario Glavaš koji se, kako sam kaže, godinama bavi upravo virusima i bakterijama, a uza svoje tri specijalizacije – opće kirurgije, vaskularne i torakalne, za sebe ipak voli reći da je zapravo patofiziolog

 

- Imam puno saznanja i odlučio sam ih javno podijeliti. Prevažne su to stvari o kojima treba govoriti. Meni je stalo da se ova bolest virusa zaustavi. Desetljećima se time bavim, istražujem i primjenjujem svoje spoznaje. Dakle, ovaj virus ili ga je stvorio čovjek ili je došao u kontakt s toksičnim materijalima iz okoline pa je postao patogen. Vjerojatnije je da ga je stvorio čovjek po određenom planu, ali to mene baš i ne interesira. Ono što me interesira jest da se virus toliko puta reprogramirao i rekodirao, a sve zbog dosadašnjeg nedovoljno preciznog pristupa liječenju, te postaje sve rezistentniji. Ono što možemo pretpostaviti jest da se u jednom trenutku virus toliko transformira u prilagodbi da već sutra može pokositi milijune ljudi, kao što se slično svojevremeno dogodilo sa španjolskom gripom. Moguće da pod prozorima tih istih ljudi ako su ga proizveli i oslobodili, upravo on kuca. I upravo sada, kada taj virus više ne može biti kontroliran, imperativno se nameće potreba iznalaženja uspješne terapije koju je potrebno što prije primijeniti. A ovdje je riječ o postupku, a ne o lijeku koji liječi, tvrdi dr. Glavaš. Dodaje da sve na ovom svijetu egzistira po principu kontrapunkta. U taj kontrapunkt, tvrdi, spadaju napad i obrana koje posjeduju sva živa bića, od čovjeka do priona. Virus je tek malo kompleksnije građe od priona.

Napad na virus

- I sada, što se događa? Najsavršenije biće - čovjek, u konfrontaciji s najprimitivijim bićem - virusom, gubi bitku. Da nije tragično, bilo bi smiješno! No, još kao specijalizant uvijek sam učio da bih razumio, da bih povezao uzrok i posljedicu. Tako i u ovoj situaciji, svaki problem u kontrapunktu ima rješenje. Pitanje sam si postavio i tražim rješenje. Dakle, rješenje je da ga moramo napasti po istom principu na koji virus napada nas, multimedikamentozno, simultano u salvama i varijacijama, na način da ga dovedemo neizostavno do sloma njegovog obrambenog imunološkog sustava. Tu je važno razumjeti šok koji se javlja i kod ljudi, a nastupa kada organizam gubi bitku pod 'napadom' više vrsta stresora, makar i niskog pragovnog podražaja. Logika je da će na isti način reagirati prema prirodnom zakonu i mikroorganizmi. Svi oni, pod udarima više stresora pokreću imunološki kompleksni odgovor, ali nakon nekoliko stresornih udara, u nekoliko ciklusa, dolazi do ‘zamora’ obrambenog sustava pa virus gubi najprije virulentnost i agresivnost, ističe dr. Glavaš. 

Rezistencija i rekodiranje

Tvrdi da nikada nije prihvatio cijepljenje kao rješenje. Umjesto toga, ističe, kada bolest krene, tri puta naspreja po dvije komponente izravno u grlo. I virus ubrzo bude riješen.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of