Od danas

Pulapromet uveo ljetni red vožnje. Saznajemo što se promijenilo. Dva polaska na relaciji Jadreški-centar grada i obrnuto se ukidaju 

  Pet minuta ranije kreću svi autobusi s Velog Vrha za Valkane, a pet minuta kasnije oni iz Štinjana za Giardine * Linija za Monte Šerpo starta iz kolodvora u 7:05 umjesto u 7:15 sati * Putnici koji se ukrcavaju na Monte Šerpu ubuduće će autobus čekati 10 minuta jer od danas starta kasnije. To ne vrijedi za prvu jutarnju vožnju (7.30)

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
(Foto: Arhiva Glasa Istre)

(Foto: Arhiva Glasa Istre)


Od danas, 27. lipnja, Pulapromet uvodi ljetni red vožnje. Najveća je novina što će na mnogim linijama autobusi počinjati vožnju ranije ili kasnije nego što je to bilo u jesensko-zimsko-proljetnom redu vožnje.

Pažljiviji pogotovo trebaju biti mještani Velog Vrha kojima od danas autobus kreće pet minuta ranije. To se odnosi na liniju 4 (Veli Vrh-Valkane). Do sada su linije kretale s prvog stajališta u nultoj ili 30-oj minuti, a od ponedjeljka kreću u 55-oj i 25-oj minuti. Linije koje s Valkana kreću za Veli Vrh zadržavale su jednaku minutažu kao i do sada. Kreću u 20-oj ili 50-oj minuti.

Neće biti veliki propust ako Štinjanci dođu na autobusna stajališta pa čekaju pet minuta više jer je upravo za toliko minuta pomaknut start linije 5/5a za Giardine. No, linije koje s Giardina startaju za Štinjan zadržavaju dosadašnje vrijeme početka vožnje.

Na liniji 6 (Jadreški-Valkane) uvode se tek manje novine. Ukida se linija 6a koja je Jadreške povezivala s Autobusnim kolodvorom u 7.20 sati te linija 6b koja je u 13.45 spajala Giardine i Jadreške.

Linija 8 (Autobusni kolodvor-Busoler) mijenja se u manjem dijelu jer više neće prolaziti pored Osnovne škole Vidikovac, a linija 9 (Autobusni kolodvor-Monte Šerpo) starta s kolodvora u 7.05 umjesto u 7.15 sati. Dakle, na kolodvor treba doći 10 minuta ranije. Putnici koji se ukrcavaju na Monte Šerpu ubuduće će autobus čekati 10 minuta jer od ponedjeljka starta kasnije. To jedino ne vrijedi za prvu jutarnju vožnju koja kreće u 7.30.

Komentirajući te novine, direktor Pulaprometa Tomislav Josipović rekao nam je da je ovoljetni gradski red vožnje ostao isti kao i onaj koji je bio na snazi lanjskog ljeta zbog još uvijek smanjenog broja putnika, ali i manjeg broja vozača. Zbog toga nije moguće vraćanje broja polazaka na predkoronašku 2019. godinu.

- Ukinute linije 6a (7.20 sati) i 6b (13.45 sati) su polasci autobusa koji prometuju na relaciji Jadreški-centar grada i obratno samo u vrijeme školske godine i koristimo ih kao pomoćne autobuse uz redovne polaske linije 6 (Jadreški-Valkane-Jadreški) da bismo svim učenicima koji stanuju u Jadreškima, Šikićima, Škatarima i Busoleru omogućili prijevoz do škole i natrag.

Nova trasa linije 4 (Veli Vrh-Valkane-Veli Vrh) i 4a (Veli Vrh-Valkane-Gradsko groblje-Veli Vrh) koja spaja centar grada, Vidikovac i Verudu natjerala nas je na pomicanje početnog vremena spomenutih linija za pet minuta. Trasa prometovanja izmijenjena je i na liniji 9 (Autobusni kolodvor-Monte Turco-Monte Šerpo-Valmade-Autobusni kolodvor) - autobusi dovoze i odvoze putnike i na Monte Turcu, veli Josipović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini