LABIN

PUČKA FEŠTA PETROVA: RePetrova uz stare hitove i gastro ponudu bila je povratak na staro normalno

Na popularnoj Špini svirali su se hitovi najznačajnijih domaćih imena Novog vala i zlatnog doba pop-rock glazbe osamdesetih. Na putu od Đila do Špine uz bogatu i prigodnu ugostiteljsku ponudu u predvečernjim satima nastupili su ispod Lože Gradski orkestar, kod Pošte Dino i Rafaela, Minicantanti te Alen Lazarić sa svojim bendom Trio Anđeli

| Autor: Branko BIOČIĆ


Dugo su čekali staro normalno i skidanje maski, druženje, izlaske, smijeh, zabavu, a to su Labinjani i njihovi gosti napokon dočekali i u velikom broju došli u stari grad na feštu Petrova. Za ovu priliku povratak okupljanjima, fešti i ljetnim događanjima ova je fešta nazvana RePetrova, a organizator Grad Labin najavljivao ju je s veseljem i optimizmom.

Iako se na velika vrata vratila u labinsku starogradsku jezgru bila je to drugačija Petrova. Promet se cijelo vrijeme odvijao kroz masu okupljenu na starogradskom trgu, nije bilo tradicionalne pozornice na trgu pa se program održavao na šest dislociranih lokacija koje je trebalo obilaziti u nekoliko minuta hoda.

Bijelo dugme tribute band

Na Đilu, igralištu u neposrednoj blizini nastupio je "Bijelo dugme tribute band" iz Beograda. Na drugom kraju starogradske jezgre, popularnoj Špini, svirali su se hitovi najznačajnijih domaćih imena Novog vala i zlatnog doba pop-rock glazbe osamdesetih. Na putu od Đila do Špine uz bogatu i prigodnu ugostiteljsku ponudu u predvečernjim satima nastupili su ispod Lože Gradski orkestar, kod Pošte Dino i Rafaela, Minicantanti te Alen Lazarić sa svojim bendom Trio Anđeli.

(Snimio Branko Biočić)

Ispred gradskih vrata izlagali su i svoje vino prodavali vinari sa sve bogatije labinske vinske scene, na Torjonu lokalni maslinari, dok su se kod Teatrina predstavili proizvođači novog labinskog piva Labona. Kako je vrijeme odmicalo tako se punio i trg, ali ne do kraja. Zbog neprestanog prometa nekako je bio podijeljen u dva dijela. U donjem pored punih restorana Velo Kafe i pizerije Napoli bili su izloženo oldtimeri i vespe, a u gornjem dijelu glazbeni program puni La Loggia i Kvarner uz štandove s igračkama i uvijek traženim ćevapima i pivom.

(Snimio Branko Biočić)

Uz prigodnu glazbu uživo ispred Teatrina put nas je vodio k ulici Giuseppine Martinuzzi, pred galeriju Alvona i palaču Negri gdje su glazbu iz 80-ih i 90-ih puštali doajeni labinske DJ scene. Bio je tu i buvljak gramofonskih ploča te retro odjeće i predmeta. Galerije, suvenirnice i atelieri staroga grada bili su otvoreni kroz cijelu večer, kao i Narodni muzej te labinska Gradska galerija u kojoj je na večer zatvorena izložba Marine Rajšić. Ispred galerije predstavilo se novo ime na labinskoj glazbenoj sceni, duo "Echoes".

Fešta do duboko u noć

Na RePetrovu došao je svatko tko je mogao i tko se osjećao slobodno i opušteno, a želja je organizatora bila da se u tom iskoraku u stara dobra vremena ljudi svojom pojavom, odjevnim predmetom ili frizurom, obućom ili komadom nakita podsjeti na dane svoje mladosti ili mladosti svojih roditelja. "Re-Petrova" je na neki način bila i nagrada za sve one koji su dvije godine bili disciplinirani i strpljivo čekali povratak u normalno.

(Snimio Branko Biočić)

Svi koji su svoju mladost proživljavali davnih 70-ih, 80-ih i 90-ih godina znali su da labinske ulice kriju pregršt mjesta za dobar provod, a na nostalgični duh toga vremena podsjetili su ih DJ-i koji su obilježili mjesta od Labina, Rapca, Kršana, Nedešćine, Vranja, Ravni, Snašići i drugih za ono vrijeme važnih zabavnih punktova.

(Snimio Branko Biočić)

Uz vinil party i glazbeni vremeplov nastupili su DJ Haris, DJ Jež, DJ Leo Basiaco, DJ Denis Putinja, DJ Marino, DJ Pino, DJ Mario, DJ Fabio & Alen i DJ Fonki. Uz zvukove glazbe Bijelog dugmeta sa Đila, DJ-e, evergreene od Toriona do Starog grada i Fortice gdje je zapjevala i Klapa Labin, starih hitova oživljenih kroz trio Anđeli, mirisa ćevapa na štandu kod Mike, u restoranima staroga grada uz delicije te uz pizze u Rumore i Napoliju fešta se otegla do duboku u noć, a oni najizdržljiviji i mladi ostali su do samoga kraja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum